Vidaus reikalų ministerijos atstovas Zemarai Bashary sakė, kad ta trijulė yra "plėšikai ar vagys" ir neteikė didelės reikšmės Talibano pareiškimui, kad tai - sukilėlių išpuolis.

"Nežinome, ar tai talibai, ar sukilėliai, nes kai įėjo į banką, jie turėjo ketinti vogti", - sakė Z.Bashary.

Liudininkai sakė girdėję šaudant tame rajone, kuris yra netoli turgaus ir maždaug už 1,5 km į pietus nuo miesto centro.

Talibano atstovas Zabihullah Mujahedas pareiškė, kad pastate yra keturi policijos apsupti kovotojai.

Jis teigė, kad per susišaudymą žuvo maždaug tuzinas policininkų, bet pareigūnai to nepatvirtino.

Į miestą atvyko ir įsakymų pulti laukia maždaug 20 Talibano kovotojų, AFP telefonu sakė Z.Mujahedas. Praeityje tokie pareiškimai pasirodydavo esą melagingi.

Žuvo dar trys JAV kariai

 Afganistane per sukilėlių išpuolius žuvo dar trys JAV kariai, pranešė trečiadienį NATO pajėgos, kurios tęsia kovą su sukilėliais, siekiančiais sutrukdyti ketvirtadienį prasidėsiančius prezidento ir provincijų tarybų rinkimus.

Du amerikiečių kariškiai, tarnavę NATO vadovaujamose Tarptautinėse saugumo paramos pajėgose, žuvo antradienį per bombos sprogimą pietinėje Kandaharo provincijoje, sakė kariškių atstovas.

Dar vienas JAV karys žuvo antradienį per "priešiškos ugnies incidentą" gretimoje Helmando provincijoje, kurioje talibai taip pat yra stiprūs.

Kartu su pastarosiomis mirtimis antradienį iš viso žuvo šeši NATO kariai. Anksčiau buvo pranešta, kad du amerikiečių kariškiai žuvo per bombos sprogimą Afganistano rytuose, ir dar vienas NATO kareivis - per mirtininko surengtą sprogdinimą Kabule.

Šį mėnesį Afganistane jau žuvo mažiausiai 45 tarptautinių pajėgų kariai, rodo duomenys, skelbiami nepriklausomoje interneto svetainėje icasualties.org.

Kovai su Talibano kovotojais šalyje dislokuota daugiau kaip 100 tūkstančių NATO ir JAV vadovaujamų užsienio karių.

Ketvirtadienį vyksiančių prezidento rinkimų metu saugumą užtikrins apie 300 tūkst. afganų ir užsienio pajėgų karių.

Sukilėlių vadas reikalauja, kad užsienio pajėgos išeitų iš šalies

Buvęs Afganistano ministras pirmininkas,dabar vienas sukilėlių vadų Gulbuddinas Hekmatyaras pareiškė , jog jis nesutiks su jokia taikos sutartimi, kol iš šalies neišeis užsienio karinės pajėgos, pranešama britų visuomeninio transliuotojo BBC tinklalapyje.

Vienai įtakingiausių sukilėlių grupuočių "Hezb-e-Islami" vadovaujantis G.Hekmatyaras, kuris yra ir Talibano sąjungininkas, dar nurodė, kad norint pasiekti taiką, reikia sudaryti laikinąją vyriausybę ir surengti laisvus rinkimus.