Praėjus dienai po to, kai į penkių, beveik vienu metu įvykusių sprogdinimų tyrimą įsitraukė Federalinis tyrimų biuras (FTB), Maroko vidaus reikalų ministras Mustapha Sahelis (Mustafa Sahelis) paskelbė, kad dviejų per atakas išgyvenusių galimų sprogdintojų apklausa leido nustatyti sąsajas su teroristais.

"Suėmus du išpuoliams pasirengusius teroristus, mums pavyko sužinoti daug informacijos", - sakė jis valstybinei naujienų agentūrai MAP. - Todėl šiandien mes galime patvirtinti ryšį su tarptautiniu terorizmu".

Sprogdinimai Maroke penktadienio naktį nugriaudėjo praėjus vos kelioms dienoms nuo savižudžių išpuolių prieš vakariečius Saudo Arabijoje, kur žuvo mažiausiai 34 žmonės, ir pranašiškų JAV prezidento Georgo W.Busho (Džordžo V.Bušo) perspėjimų, kad "al Qaeda" vis dar kelia grėsmę.

M.Sahelis teigė, kad per Kasablankos atakas žuvo ne 13, kaip buvo skelbiama, bet 12 sprogdintojų, kurie daugiausia taikėsi į žydų ir ispanų tautybės žmones.

"Vienas teroristas buvo suimtas tą pačia naktį, o 14-asis bendrininkas - sekmadienio vakarą", - sakė jis.

M.Sahelio teiginiai prieštarauja kitam vyriausybės nariui, teisingumo ministrui Mohamedui Bouzoubaa (Mohamedui Bozubai), kuris pirmadienį "Reuters" televizijai sakė, kad sprogdinimai Maroke neturi jokių sąsajų su užsienio organizacijomis, įskaitant ir "al Qaeda".

Tarp sprogimo aukų yra keturi ispanai, trys prancūzai ir italas, teigė agentūra MAP, žuvusių užsieniečių skaičių nuo septynių padidindama iki aštuonių.

Pirmadienį M.Bouzoubaa žurnalistams taip pat sakė, kad aštuoni savižudžiai, kurie, pasak žiniasklaidos pranešimų, buvo 18-24 metų amžiaus, atvyko iš kaimynystėje esančio skurdaus Kasablankos rajono Sidi Mumeno.