Komentuodamas Rusijos prezidento Dmitrijaus Medvedevo laišką kolegai Ukrainoje Viktorui Juščenkai parlamento vadovas pabrėžė: "Reikia pripažinti: Ukraina, konkrečiai - jos politikai persitempė, savanoriškai užsikrovę Rusijos stabdymo misiją. Tai nėra Ukrainos darbas ir paskirtis".

Rados pirmininkas taip pat pareiškė, kad neleistina įsiūbuoti "susipriešinimo švytuoklę".

Jis pabrėžė, jog neleistina, kad dėl valstybės veikėjų ir politikų nesugebėjimo susitarti mūsų šalių ir tautų tarpusavio santykiai iš susvetimėjimo pereitų į nesantaiką".

"O toks pavojus yra daugiau nei realus", - pažymėjo parlamento pirmininkas.

Jo nuomone, D.Medvedevo kreipimąsi įvairūs kandidatai į Ukrainos prezidentus panaudos, tam, kad patrauktų rinkėjus į savo pusę, o tai gali suskaldyti šalį.

V.Lytvyno nuomone, būdinga tai, kad, "kai mūsų politikai stengiasi išlaikyti valdžią, jie kaunasi dėl Europos Sąjungos, o kai ją praranda - prisimena Rusiją".

"Taigi Ukrainoje nėra ir nebuvo rimto pokalbio apie valstybės užsienio politikos prioritetus ir suvokimo, kaip tai atsiliepia žmonių gyvensenai, jų atminčiai, ekonomikai ir kultūrai, aplinkinio pasaulio požiūriui į mus. To išdava - nervingumas Ukrainos visuomenėje, vaidai, skilimai, susipriešinimai, stabilumo praradimas", - pabrėžė Rados pirmininkas.

Savo ruožtu vienas kandidatų į Ukrainos prezidento postą Viktoras Janukovyčius pažymėjo, jog neverta tikėtis, kad Rusijos ir Ukrainos santykiai taps normalūs, esant dabartinei valdžiai (Kijeve).
V.Janukovyčiaus pareiškime sakoma, kad jeigu į valdžią ateis Regionų partija, pirmiausia ji pasistengs užmegzti savitarpiškai naudingus santykius su Rusija.

Rusijos prezidentas D.Medvedevas apkaltino Ukrainą žlugdant abiejų šalių ekonominius santykius ir paskelbė nusprendęs kol kas nesiųsti į Kijevą naujo Rusijos ambasadoriaus Michailo Zurabovo.