"Ištrauktos trys aukos", - vėlai šeštadienį per spaudos konferenciją sakė Nacionalinės transporto saugumo tarybos vadovė Debbie Hersman, kuri pridūrė, kad nakčiai paieškos operacija buvo sustabdyta. 

Sekmadienį ryte žuvusiųjų paieškos operacija buvo pratęsta. Žiniasklaida pranešė, kad kelios valandos po avarijos iš upės buvo ištraukti dviejų suaugusiųjų ir vieno vaiko lavonai. 

D.Hersman sakė negalinti patvirtinti tų trijų žuvusiųjų tapatybės ir to, ar jie buvo sraigtasparnyje, ar lėktuve. Anksčiau šeštadienį Niujorko meras Michaelas Bloombergas spaudos konferencijoje sakė, jog tai, kas prasidėjo kaip gelbėjimo operacija, netrukus virto lavonų paieškos operacija. Pasak mero, to incidento nebuvo įmanoma išgyventi. 

"Laimingos pabaigos tai neturės", - sakė jis. 

D. Hersman nurodė, kad narai aptiko sraigtasparnio nuolaužas ir prieš pertrauką nakčiai naudodamiesi hidrolokatoriais ieškojo lėktuvo. 

"Kai nuolaužos bus ištrauktos - jie bandys tai padaryti rytoj (sekmadienį), priklausomai nuo srovės, aplinkybių ir sąlygų, - ... jos bus nuvežtos į saugią vietą tirti toliau", - sakė ji. 

Nuolaužų paieškas sunkino prastas matomumas upės dugne - maždaug vienas metras, pažymėjo pareigūnai. Sraigtasparnis "Eurocopter AS350", kuriuo skrido penki italų turistai ir pilotas, su lėktuvu susidūrė visiems matant. Vienmotoriu lėktuvu "Piper PA32" skrido du keleiviai, tarp jų - vienas vaikas, ir pilotas. 

Susidūrimas įvyko netrukus po vidurdienio (19 val. Lietuvos laiku), karštą vasaros dieną, kai gatvėse prie upės buvo pilna vietos gyventojų ir turistų. Liudininkai pasakojo, kaip sraigtasparnis ir lėktuvas nukrito į Hadsono upę tarp Manheteno ir Naujojo Džersio. 

"Jis krito į vandenį kaip akmuo, - televizijai NY1 pasakojo viena moteris. - Mačiau metalo gabalą, mačiau sraigtasparnį, tas sraigtasparnis nukrito ir viskas. Negirdėjau jokio triukšmo, nemačiau jokių dūmų ar ugnies". 

Niujorko valstijos gubernatorius Davidas Patersonas pareiškė artimųjų netekusiems žmonėms savo užuojautą: "Tai, kas prasidėjo kaip graži diena giedru dangumi, virto tamsos diena tiems, kurie ... neteko mylimųjų". 

Iš karto po nelaimės į jos vietą atskubėjo gelbėtojai, tačiau netrukus paaiškėjo, kad jie nedaug ką begali padaryti. Pareigūnai sakė, kad lengvasis lėktuvas pakilo iš Teterboro oro uosto Naujajame Džersyje, o sraigtasparnis priklausė turistus skraidinančiai kompanijai. 

Susidūrimas įvyko oro erdvės koridoriuje, kuriuo intensyviai naudojasi komerciniais skrydžiais skraidantys lėktuvai, privatūs lėktuvai ir turistų sraigtasparniai. 

Naujojo Džersio gubernatorius Jonas Corzine'as sakė, kad saugumo priemones reikia tikrinti: "Visiems mums šiame regione taip pat reikia ... rimtai išnagrinėti šios avarijos aplinkybes ir užtikrinti, kad nemažas oro eismas virš Hadsono nevyktų rizikuojant Naujojo Džersio šeimų, kurios gyvena palei upę, saugumu". 

"Liberty Helicopters", kuriai priklausė į šią avariją patekęs sraigtasparnis, nėra be priekaištų, primena "The New York Times". 

2007 metų liepą šios kompanijos sraigtasparnis nukrito į Hadsono upę, bet nusileido ant pripučiamų avarinių pontonų. Tada buvo išgelbėti visi aštuoni tuo sraigtasparniu skridę žmonės, nė vienas jų nenukentėjo. 

1997 metais vienas "Liberty" sraigtasparnis atsitrenkė į vieną Manheteno pastatą ir buvo priverstas tūpti avariniu būdų, bet ir tada niekas rimtai nenukentėjo. 

Sausio mėnesį skrisdamas virš Niujorko sugedo "US Airways" lėktuvas "Airbus", bet jo pilotas sėkmingai nutūpė ant vandens Hadsono upėje, prie pat Manheteno. Tada niekas nežuvo. 

Abu to lėktuvo varikliai sustojo po susidūrimo su laukinių žąsų pulku.