Per keletą reidų Maroko policija šeštadienį suėmė 33 įtariamuosius, keletas iš jų siejami su radikalia grupuote "Djihad Salafist", teigė aukštas vyriausybės pareigūnas. Kiek anksčiau šį mėnesį dėl smurto kurstymo buvo įkalintas vienas pagrindinių šios grupuotės dvasinių lyderių.

Maroko vidaus reikalų ministras Al Mustapha Sahelis (Mustafa Sahelis) pareiškė, kad tyrimo metu dėmesys nukreiptas į "grupuotę, kurios keletas narių neseniai buvo suimti". Omenyje jis greičiausiai turejo "Djihad Salafist".

Ministras valstybinei šalies televizijai 2M teigė, kad policija atpažino septynių iš 14 ekstremistų, įvykdžiusių išpuolius, kūnus. Trylika išpuolį rengusių sprogdintojų žuvo, vienas tebėra kritinės būklės.

Tai buvo pirmieji ekstremistų išpuoliai šalyje po 1995 metų, kai buvo nušauti du ispanų turistai. Mirtini penktadienio išpuoliai pakenkė ir Maroko, kaip turistams draugiškos šalies, įvaizdžiui.

Pastarojo išpuolio taikiniais tapo žydų bendruomenės centras, žydų valdomas restoranas bei ispanų klubas, esantys mieste, kurį išgarsino 1942 Holivude pastatytas filmas "Kasablanka" (Casablanca).

Nustatyta, kad penktadienio išpuoliuose žuvo trys prancūzai, du ispanai ir italas. Tai buvo jau antras didelis išpuolis prieš vakariečius per praėjusią savaitę.

Pirmadienį Saudo Arabijoje nugriaudėjusios sprogdinimų serijos metu žuvo 8 amerikiečiai. G.W.Bushas pareiškė, kad išpuoliai Kasablankoje ir Saudo Arabijos sostinėje Rijade "demonstruoja, kad karas su terorizmu tęsiasi" bei pasiūlė JAV paramą ieškant išpuolio rengėjų.