Ketvirtadienį "British Airways" laikinai nutraukė visus skrydžius į Keniją ir iš jos po to, kai Britanijos valdžia patarė piliečiams nevykti į šią Rytų Afrikos šalį ir nurodė visoms britų oro bendrovėms sustabdyti skrydžius.

"Išpuolių galima tikėtis nuo dabar iki mėnesio pabaigos", - spaudos konferencijoje sakė Kenijos ministras Chrisas Murungaru (Krisas Murungaru). Jis perspėjo, jog teroristų tikslas - pakenkti Britanijai.

Į Keniją, kurioje per pastaruosius penkerius metus buvo įvykdyti du dideli išpuoliai, abiem kryptimis ir toliau skraido kitų šalių oro bendrovių lėktuvai.

Britanijos paskelbtas skrydžių draudimas suneramino vietos gyventojus, kurie baiminasi, jog tai gali pakenkti pelningam turizmo verslui.

Uždrausti skrydžius Didžioji Britanija nusprendė po to, kai savaitės pradžioje Kenijos vyriausybė paskelbė kai kuriuos duomenis apie įtariamą "al Qaeda" narį Fazulą Abdullah Mohammedą (Fazulą Abdulą Mohamedą). Pasak Kenijos vyriausybės, jis buvo pastebėtas Somalyje ir gali veikti Kenijos teritorijoje.

Kaip teigiama Didžiosios Britanijos užsienio reikalų ministerijos išplatintame pranešime, naujieji perspėjimai taikytini keliaujantiems į Džibutį, Eritrėją, Etiopiją, Somalį, Tanzaniją ir Ugandą. Keliautojai įspėjami, kad kiekvienoje šalyje yra terorizmo išpuolių pavojus. terorizmo pavojus".