A.Šaronas (Ariel Sharon), 73 metų politikos ir karo veteranas, atrodo, yra linkęs pakeisti politinius papročius šalyje, kur debatai retai nebūna aistringi, o mandagumas dažnai nueina į antrą planą.

Pirmadienį A.Šaronas (Ariel Sharon) surengė pirmąjį vyriausybės posėdį. Pasak dienraščio "Yedioth Ahronoth", tai buvo pirmas kartas, kai kabinetas pradėjo darbą laiku. "Naujojoje vyriausybėje į laiką žiūrima taip, lyg čia būtų Anglija, o ne Izraelis", - skundėsi būsto ministras Natanas Šaranskis (Natan Sharansky).

Tačiau N.Šaranskis (Natan Sharansky) sakė, kad premjeras posėdžiui vadovavo, kaip dirigentas orkestrui, sėkmingai pasiekdamas harmoniją. "Diskutuodami laikykitės rimties, orumo ir mandagumo", - ragino savo ministrus A.Šaronas (Ariel Sharon).

Arabų pasaulis A.Šaroną (Ariel Sharon) laiko karo kurstytoju ir gerai prisimena 1982 metais jo organizuotą invaziją į Libaną, tačiau Izraelio rinkėjai tikisi, kad naujajam premjerui pavyks atsiskleisti ir kaip pragmatikui. Surinkęs koaliciją iš septynių partijų A.Šaronas (Ariel Sharon), politinių apžvalgininkų teigimu, mėgins pasinaudoti naujų rinkimų baime ir taip išlaikys savo vyriausybę.