Tiesa, pridūrė ji interviu Britanijos visuomeniniam transliuotojui BBC, S.Berlusconi partija "Laisvės tauta" atsisakė šių ketinimų, išklausiusi skundus iš jo žmonos lūpų.

Be to, P.D'Addario patvirtino tai, ką sakė pats premjeras - kad jis nemokėjo jai už meilę, žadėdamas sureguliuoti jai iškilusius sunkumus, susijusius su leidimu statybai.

Visi šie pareiškimai nuskambėjo po to, kai buvo paskelbti garso įrašai, kuriuose, kaip spėjama, S.Berlusconi ir P.D'Addario "sako vienas kitam meilius žodžius" jo oficialioje rezidencijoje Romoje.

Italijos premjeras neneigė, kad buvusi manekenė dalyvavo vakarėlyje Graciolio rūmuose, bet pabrėžė, kad niekada gyvenime - taip pat ir tuo atveju - nemokėjo už seksą.

Į asmeninį S.Berlusconi gyvenimą spauda ir visuomenė atkreipė atidų dėmesį gegužę, kai jo žmona Veronica Lario padavė prašymą dėl skyrybų, pareikšdama, kad neketina likti su vyru, "kuris veliasi į romanus su nepilnametėmis". V.Lario turėjo omenyje savo vyro buvimą neapolietės manekenės Noemi Letizio 18-ajame gimtadienyje.

Po to spaudoje buvo išspausdintos moterų, apnuogintomis krūtimis ir nuogo vyro nuotraukos, nufotografuotos S.Berlusconi viloje Sardinijoje, taip pat pasirodė informacija, kad kažkokia įžymybė pasinaudojo asmeniniu ministro pirmininko lėktuvu skrydžiui į salą.

Dabar P.D'Addario sako, kad jai buvo sumokėta tūkstantis eurų - ir padarė tai kažkoks Giampaolo Tarantini - už tai, kad ji ir 20 kitų moterų ateitų į vakarėlį Graciolio rūmuose pernai spalį.

G.Tarantini, verslininkas iš Bario, dabar tardomas: valdžia įtaria jį korupcija ir sąvadavimu.

P.D'Addario primygtina teigia, kad ji buvo paprašyta sugrįžti į rezidenciją po kurio laiko ir praleisti naktį su ministru pirmininku, bet jokių pinigų ji už tai negavo.

Duodama interviu BBC radijui ji pridūrė: vietoj pinigų S.Berlusconi pažadėjo jai padėti "pradėti jos statybos projektą" Baryje - išspręsti problemas, kurių jai iškilo statybos leidimui gauti.

"Buvo problema, artima mano širdžiai, dėl mano tėvo mirties, dėl jo savižudybės", - paaiškino ji. - (Projektą) reikėjo paspartinti. Ministras pirmininkas sakė, kad gali padėti, ir todėl aš pasilikau".

Tačiau, pasak P.D'Addario, galiausiai pagalbos šiuo opiu klausimu ji taip ir negavo; vietoj to jai neva buvo pasiūlyta pamėginti tapti S.Berlusconi partijos kandidate per birželio rinkimus į Europos Parlamentą.

Po kelių mėnesių ministro pirmininko žmona šliūkštelėjo alyvos į skandalo ugnį, pareikšdama, kad "Tautos laisvės" partija mėgino iškelti į Europos Parlamentą visą plejadą moterų, neturinčių politinio patyrimo, bet patrauklios išvaizdos; tarp jų buvo minima aktorė ir vieno televizijos realybės šou dalyvė.

"Manęs paprašė parašyti reziumė - ir aš daviau jiems reziumė. - papasakojo P.D'Addario interviu BBC. - Giampaolo Tarantini paėmė iš manęs reziumė. Kitą dieną jo sekretorė paskambino man ir pasakė: "Paklausykite, dabar Tarantini su ministru pirmininku, ir iškilo problema su ministro pirmininko žmona Veronica Lario. Jūs daugiau nebegalite būti kandidatė. Veronica Lario įtūžusi, taigi visa tai dėl Europos Parlamento, dėl aktorių ir jaunų žvaigždžių atidėkime".

P.D'Addario sako, kad pati nusprendė įrašyti pokalbius su S.Berlusconi, nes po "neigiamo patyrimo" su buvusiu meilužiu niekada neišeina iš namų be diktofono, ir tiesiog todėl, kad reikia būti apdairiai.

Ji neigia gandus apie tai, kad už įrašus jai mokėjo kairysis Italijos laikraštis - tokių spėlionių pareiškė ministro pirmininko sąjungininkai, tarp jų Italijos užsienio reikalų ministras Franco Frattini.

Spauda man niekada nemokėjo už jokius interviu ar atvirus pokalbius, - sakė ji. - Kai Frattini apkaltino mane pinigų gavimu, aš pasakiau, kad jis turi eiti į Magistrato teismą ir tai įrodyti. O jeigu jis negali, tegu liaunasi taip kaltinęs".

Per atostogas - streso mažinimo programa

Italijos premjeras S.Berlusconi savo atostogas sekmadienį pradėjo nuo specialaus gydymo, kuris turi sumažinti stresą ir padėti jam pailsėti, pranešė laikraštis "Corriere dell'Alto Adige".

Trys gydytojai iš privačios klinikos Briksene, šalies šiaurėje esančiame Pietų Tirolyje, šeštadienį sraigtasparniu buvo atskraidinti į S.Berlusconi rezidenciją Milane, rašo šis vietos laikraštis.

Medikai patarinės premjerui dėl tinkamos mitybos.

S.Berlusconi, kurį persekioja skandalai dėl jo privataus gyvenimo, šeštadienį paskelbė savo atostogų planų detales.

"Nuo rugpjūčio 10-osios iki 20-osios, galbūt - 25-osios, būsiu Sardinijoje", - sakė jis. Premjeras ten turi vilą, kurioje buvo padaryta virtinė kompromituojančių nuotraukų, kurias išspausdino ispanų laikraštis "El Pais" ir kuriose matyti iki pusės nuogos moterys ir nuogas vyras.