Per sprogimą, kuris nugriaudėjo maždaug 4 val. 30 min. vietos (5 val. 30 min. Lietuvos) laiku, dalis kareivinių fasado nugriuvo į gatvę. Civilinės gvardijos atstovė sakė, kad šį išpuolį tikriausiai įvykdė baskų separatistų sukilėlių grupuotė ETA.

Dauguma sužeistųjų patyrė įpjovimus ir sumušimus. Nė vieno nukentėjusiojo būklė nėra sunki, nors 38 jų buvo nuvežti į ligoninę.

"Visi langai išdužę. (Pastatas) labai apgadintas, todėl beveik stebuklas, kad niekas nebuvo sužeistas rimčiau", - sakė gelbėjimo tarnybos atstovas, kuris pridūrė, kad žmonės iš kareivinių buvo evakuoti ir kad ugniagesiai tikrina pastatą.

ETA laikoma atsakinga už daugiau kaip 800 žmonių žūtį per pastaruosius 40 metų, kai ši grupuotė vykdo kampaniją už nepriklausomą baskų valstybę Ispanijos šiaurėje ir Prancūzijos pietuose. ETA kovotojai paprastai šaudo arba sprogdina automobilius su bombomis, kurie dažnai būna pastatomi prie policijos ir armijos kareivinių.

Naujausias nužudymas, dėl kurio kaltinama ETA, buvo įvykdytas birželio 19 dieną. kai Ispanijos šiaurėje esančiame Bilbao mieste užminuotame automobilyje žuvo policijos inspektorius.