H. Clinton su J. Rameshu lankėsi netoli Indijos sostinės Naujojo Delio Gurgaone esančiame ekologiškame centre „ITC Green Center“. Ji pavadino centrą paminklu ateičiai ir pareiškė, kad Jungtinės Valstijos ir Indija gali kartu stengtis sumažinti pramoninių teršalų išmetimą, dėl kurių padidėjo temperatūra pasaulyje.

„Jungtinės Valstijos ir Indija gali sukurti planą, iš esmės pakeisiantį energijos gaminimą, vartojimą ir tausojimą“, – teigė H. Clinton. Anot JAV valstybės sekretorės, taip šalys pritrauktų naujų investicijų ir sukurtų naujų darbo vietų.

Indijos ekonomika per metus paauga apie 8 proc., dėl šio ekonominio pakilimo nemaža dalis iš milijardo populiacijos išbrido iš skurdo. Valstybė nesutinka sumažinti anglies dvideginio išmetimą.

Viena iš besivystančių šalių, Indija, liepą sutiko imtis priemonių, kad vidutinė temperatūra pasaulyje neviršytų 2 laipsnių Celsijaus, o J. Rameshas užsiminė, kad jo vyriausybė vengia tokio įsipareigojimo.

„Tiesiog nesame pasirengę prisiimti teisiškų įsipareigojimų dėl išmetamų dujų mažinimo“, – pareiškė Indijos aplinkos ministras.

Jis pridūrė, kad Indija nepamiršo atsakomybės ir jau ėmėsi priemonių, siekdama sumažinti anglies dvideginio išmetalus. Jis pritarė H. Clinton, kad Indija ir Naujasis Delis gali susitarti, kokių žingsnių imtis, kad būtų sumažintas šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimas.