Paryžiaus teismas penktadienį tos gaujos lyderį Youssoufą Fofaną už antisemitinį pagrobimą ir nužudymą nuteisė kalėti iki gyvos galvos, privalomai atliekant mažiausiai 22 metų kalėjimo bausmę.
23 metų Ilano Halimi nužudymas 2006 metais savo žiaurumu sukrėtė visą Prancūziją. Tačiau 26 kitiems bendrininkams skirtos mažesnės bausmės, tarp jų - devynerių metų kalėjimo bausmė merginai, įviliojusiai I.Halimi į gaujos spąstus, ir 15 bei 18 metų kalėjimo bausmės dviem "sargams", papiktino žydų organizacijas. 

"National Bureau of Vigilance Against Anti-Semitism" (BNVCA) pareikalavo naujo teismo ir paragino pirmadienį vakare dalyvauti demonstracijoje prie teisingumo ministrės Michele Alliot-Marie darbovietės.

I.Halimi šeima baigiantis pustrečio mėnesio trukusiam teismo procesui, kuris vyko už uždarų durų, nes du atsakovai nusikaltimo metu buvo nepilnamečiai, taip pat paragino iš naujo teisti kaltininkus.
Nuosprendžius skyrė devyni teisėjai ir devyni prisiekusieji, kurie tarėsi daugiau kaip dvi dienas.

Paryžiaus prokuratūra iki liepos 20 dienos turi paskelbti, ar nurodys rengti naują teismo procesą.
I.Halimi pagrobimas ir nužudymas pakurstė debatus dėl antisemitizmo Prancūzijoje. Policija iš pradžių buvo atsisakiusi šį nužudymą traktuoti kaip nusikaltimą iš neapykantos, ir dešimtys tūkstančių žmonių buvo išėję į gatves reikalauti teisingumo. 

Žydų jaunuolį I.Halimi iš Paryžiaus mobiliųjų telefonų parduotuvės, kurioje jis dirbo, į vieno namo priemiestyje rūsį, kur jis buvo užpultas ir apsvaigintas eteriu, atviliojo minėta 17 metų mergina.
24 dienas jis buvo laikomas dėl išpirkos ir kankinamas, o 2006-ųjų vasario 13 dieną buvo rastas nuogas, antrankiais prirakintas prie medžio netoli geležinkelio linijos. Jis mirė vežamas į ligoninę.

Y.Fofana, kuris verbavo sekėjus tarp Paryžiaus imigrantų priemiesčių jaunuolių, buvo kaltinamas tuo, kad subadė I.Halimi, apipylė jį chirurginiu spiritu ir jį padegė.

28 metų Y.Fofana, imigrantų iš Dramblio Kaulo Kranto sūnus, prasidėjus procesui teismo salėje iškėlė kumštį ir pareiškė: "Dievas nugalės!". Vietoje savo vardo jis pasakė: "Afrikos barbarų ginkluoto maišto salafitas".