Dalis vietos gyventojų, išėjusių į Urumčio gatves, degino ir daužė automobilius, taip pat susigrūmė su policija ir riaušių malšinimo daliniais.

Žuvusiųjų per šias riaušes pagausėjo iki 140, pusiau oficiali naujienų agentūra „China News Agency" citavo aukščiausią Komunistų partijos pareigūną Urumčyje Li Zhi, kuris kalbėjo spaudos konferencijoje pirmadienio rytą.

Kinijos valstybinė naujienų agentūra „Xinhua" citavo regiono policijos pareigūnus, kurie pranešė, jog per šiuos neramumus buvo sužeista 816 žmonių. Šiame pranešime nurodoma, kad malšinant riaušes žuvo 129 žmonės.

Pasak vyriausybės, į gatves sekmadienį buvo išėję 300-500 žmonių, o kiti šaltiniai nurodo, kad protestuotojų galėjo būti apie 3 000.

Kinijos policija suėmė "kelis šimtus" asmenų, dalyvavusių smurto išpuoliuose, tarp jų daugiau nei dešimt svarbiausių riaušių kurstytojų, nurodė „Xinhua".

Riaušės kilo 2,3 mln. gyventojų turinčiame Urumčyje, esančiame už 3 270 kilometrų į vakarus nuo Pekino. Sindziango sostinės gyventojai surengė protestą dėl vyriausybės veiksmų birželio pabaigoje malšinant susirėmimus, kilusius tarp kinų hanų ir uigūrų tautybės darbininkų Kinijos pietuose. Per tuos neramumus Šaogiano mieste žuvo du uigūrai.

Pasak „Xinhua", pirmadienio rytą "padėtis valdoma". Apie neramumus kituose Sindziango regionuose kol kas negauta.