"Šis vyras turi didžiulę patirtį. Tai žmogus, kuris žino, kaip viskas daroma. Jis toks žmogus, kuris gali viską padaryti", - sakė G.W.Bushas per paskubomis surengtą pasirodymą su P.Bremeriu Baltųjų rūmų Ovaliniame kabinete.

JAV generolas Tommy Franksas (Tomis Frenksas) ir toliau vadovaus Irake dislokuotoms karinėms pajėgoms, tačiau P.Bremeris pagal rangą bus viršesnis už JAV paskirtą Irako civilinį administratorių atsargos generolą Jay Garnerį (Džėjų Garnerį) ir G.W.Busho ypatingąjį pasiuntinį Zalmay Khalilzadą (Zalmajų Chalilzadą), sakė pareigūnai.

J.Garneris liks Irake ir daugiausia rūpinsis svarbiausių tarnybų darbo atnaujinimu bei svarbiausių ministerijų atkūrimu, o Z.Khalilzadas bendradarbiaudamas su Irako lyderiais steigs šalies laikinąją administraciją.

Vienas JAV pareigūnas sakė, kad P.Bremerio darbas bus "labiau viešo pobūdžio, labiau diplomatinis", tačiau atsisakė nurodyti, ar J.Garneris šiose srityse pasirodė nepakankamai gerai.

Vienas JAV gynybos departamento pareigūnas taip pat patvirtino pasikeitimus Irako vadovybėje ir sakė, kad "Bremeris bus svarbiausias".

61 metų P.Bremeris bus tiesiogiai atskaitingas gynybos sekretoriui Donaldui Rumsfeldui (Donaldui Ramsfeldui), per kurį patarinės G.W.Bushui "politikos, kuria Irake siekiama Amerikos ir koalicijos tikslų", klausimais, sakė aukštas JAV administracijos pareigūnas.

"Ambasadorius išvyksta su visišku šios administracijos palaiminimu ir visišku visų mūsų, esančių šioje administracijoje, pasitikėjimu (ir įsitikinimu), kad jis gali atlikti šį darbą", - sakė G.W.Bushas, šalia kurio sėdėjo P.Bremeris.

JAV spauda mano, kad P.Bremerio paskyrimas yra JAV valstybės sekretoriaus Colino Powello (Kolino Pauelo), kuris nuolat pabrėždavo, kad taikos įtvirtinimu Irake turi užsiimti civiliai pareigūnai, laimėjimas.

P.Bremeris Valstybės departamente dirbo 23 metus. Nuo 1986 iki 1989 metų jis buvo pasiuntinys kovos su terorizmu klausimams, o vėliau įsidarbino konsultacinėje kompanijoje, kuriai vadovauja buvęs valstybės sekretorius Henry Kissingeris (Henris Kisindžeris).

Per savo diplomatinę karjerą P.Bremeris dirbo Afganistane, Malavyje, Norvegijoje ir Nyderlanduose, o 1986 metais buvo paskirtas vadovauti JAV valstybės departamento kovos su terorizmu skyriui. 1999 metais Atstovų Rūmai jį paskyrė Nacionalinės kovos su terorizmu komisijos pirmininku.

2000-ųjų birželį Kongrese jis perspėjo, kad prieš Jungtines Valstijas gali būti surengtas didelio masto teroristinis išpuolis, prilygstantis 1941 metų gruodžio 7-osios Perl Harboro užpuolimui.

Po 2001-ųjų rugsėjo 11-osios jis sakė esąs sukrėstas, bet nenustebęs, nes JAV žvalgybos tarnybose įsigalėjo nusiraminimo atmosfera. Manoma, kad P.Bremeris į Iraką atvyks kitą savaitę.