"Mes apsisprendėme dėl pagrindinių karinio bendradarbiavimo 2009 metais ir tolesnėje ateityje klausimų ir ketiname pasirašyti šiuos dokumentus per JAV prezidento Baracko Obamos vizitą į Maskva liepos pradžioje", - sakė N.Makarovas po susitikimo su JAV ginkluotųjų pajėgų Štabų viršininkų komiteto pirmininku admirolu Mike`u Mullenu.

Savo ruožtu M.Mullenas pažymėjo, kad "ir Rusija, ir Amerika, o ir visi pasaulyje turi pakankamai problemų, kurias reikia spręsti".


"Mūs šalių ginkluotosios pajėgos turi didelį bendradarbiavimo patyrimą. Mes kariavome viename mūšio lauke ir mirėme drauge. Tai leidžia optimistiškai žiūrėti į būsimą raidą mūsų santykių, kurie gali paversti mūsų pasaulį tokia vieta, kur gyvenimas bus ramus ir stabilus", - sakė M.Mullenas.

Pasak JAV admirolo, jo susitikimas su Rusijos Generalinio štabo viršininku vyko "atvirumo ir savitarpio supratimo dvasia".

"Mes iš tikrųjų turime nemažai bendrų problemų saugumo užtikrinimo srityje, pavyzdžiui, tai - Afganistanas, NATO, Europa, priešraketinė gynyba", - sakė jis.

Admirolas vylėsi, kad liepą numatytas JAV ir Rusijos prezidentų susitikimas bus sėkmingas