Italijos ministras pirmininkas Silvio Berlusconi po šypsenos kauke slepia pyktį. Spaudžiamas skandalų jis atmeta visus kaltinimus, o italai, regis, su juo solidarūs. Apie tai galima spręsti iš nesenų rinkimų, per kuriuos centro dešiniųjų S.Berlusconi partija pasirodė gerai.

Vis dėlto velnio mašina, kurią užsuko S.Berlusconi, pradeda atsigręžti prieš jį patį. Kad dar labiau neaštrintų realiai italus kamuojančių problemų, premjeras šeria tautą juokeliais ir pasakomis. Italijos žurnalistai mielai gardžiuojasi paskalomis apie premjerą, nors visuomenei tai jau įgriso.

Premjeras sekso nepirko

Apklausos rodo, kad beveik pusė italų pavargo nuo skandalų, į kuriuos įsivėlęs premjeras, ir norėtų juo atsikratyti. Tačiau žiniasklaida, bent jau toji, kuri nepriklauso magnatui milijardieriui, nelinkusi nutraukti reportažų apie pikantiškus sekso skandalus ir korupciją - krizės laikais paskalos parduodamos geriausiai. Nenuostabu, kad premjeras paskelbė karą žiniasklaidai. Naujausias jo pareiškimas - kad jis nemokėjo prostitutėms, kurios lankėsi vakarėliuose jo rezidencijose.

72 metų S.Berlusconi pareiškė, kad jis per visą gyvenimą nėra niekam mokėjęs už seksualines paslaugas. Tai buvo pirmas kartas, kai premjeras atsakė į klausimus apie asmeninį gyvenimą. Tai padaryti jį privertė 42 metų Italijos manekenė Patrizia D'Addario. Praėjusią savaitę ji pareiškė gavusi daugiau kaip 1000 dolerių už tai, kad apsilankytų vakarėlyje oficialioje premjero rezidencijoje Romoje. Ji tvirtino paskui buvusi dar kartą pakviesta ir praleidusi su premjeru naktį. Maža to, iš S.Berlusconi miegamojo ji turinti vaizdo įrašą, kuriuo pati ir pasirūpino.

Italijos vyriausybės vadovas visa tai neigia. Jis sako, kad P.D'Addario buvo gerai sumokėta už tokius pareiškimus.

Moterys jaučiasi įžeistos 

Nualinta jau seniai spaudoje mirgančių panašių istorijų, premjero antroji žmona Veronica Lario, pragyvenusi su S.Berlusconi 24 metus ir pagimdžiusi jam 3 vaikus, balandį pateikė teismui skyrybų prašymą. Tačiau panašu, jog galiausiai supyko ne tik ji, bet ir kitos italės. Trys premjero tėvynainės, žinomos akademiniuose sluoksniuose, parašė laišką pasaulio vadovų žmonoms, kad šios atsisakytų kelionės į Didžiojo aštuoneto viršūnių susitikimą, kuris vyks žemės drebėjimą patyrusiame Italijos Akvilos mieste. Pasaulio pirmosios ponios šitaip raginamos parodyti savo protestą prieš moteris įžeidžiančius S.Berlusconi pasisakymus bei poelgius.

Atvirą laišką "Kreipimasis į pirmąsias ponias" parašė Chiara Volpato, Milano universiteto socialinės psichologijos profesorė, Angelica Mucchi Faina iš Perudžos universiteto ir Anne Maass, Padujos universiteto profesorė. Laiško autorės tikina, kad italės jas visiškai palaiko, o tai įrodo daugybė parašų, kuriuos pavyko surinkti per labai trumpą laiką.

"Mes, moterys, kurioms rūpi švietimas ir kultūra, esame pasipiktinusios premjero S.Berlusconi elgesiu su moterimis tiek privačioje, tiek viešoje aplinkoje. Būdamos Italijos, Europos ir pasaulio pilietės, raginame pirmąsias ponias tų šalių, kurios dalyvaus Didžiojo aštuoneto susitikime Akviloje, boikotuoti susitikimą ir ryžtingai pareikšti, jog moterų teisių pamynimas vienoje šalyje įžeidžia visų šalių moteris", - rašoma laiške.

Reikia pasakyti, kad pirmosios ponios iš tiesų turi priežastį nevykti į Akvilą. Juk ten jų nepasitiks Italijos pirmoji ponia, o tik skandalingasis premjeras. Kas užims pasaulio galingiausių valstybių vadovų žmonas, kol kas neaišku.

Šaltinis
„Lietuvos žinios“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją