"Piratai paleido laivą, kuriame rastas negyvas vienas įgulos narys, - sakė ministerijos atstovas spaudai Marcelis Pullenas. - Jis buvo nušautas."

Pasak pareigūno, jūreivis žuvo gegužės 7 dieną, kai buvo pagrobtas prekybinis laivas „Marathon".

Kitas įgulos narys buvo pašautas, pridūrė M.Pullenas.

Pasak jo, „Marathon" plaukia į „saugų uostą" lydimas Nyderlandų fregatos „De Zeven Provincien", tačiau atsisakė konkrečiai nurodyti jo kelionės tikslą.

Ukrainos užsienio reikalų ministerija antradienį pranešė, kad visi aštuoni kokso krovinį gabenusio laivo įgulos nariai yra Ukrainos piliečiai.

"Tik išlaisvinus įgulą kapitonas galėjo pranešti apie suvirintojo Sergejaus Vartenkovo mirtį. Jis žuvo (piratams) užgrobiant sausakrūvį", - Ukrainos vyriausybės spaudos tarnyba citavo vicepremjerą Aleksandrą Turčinovą.

Pagal naujausius Tarptautinio laivybos biuro duomenis, Somalio piratai tebelaiko 14 laivų ir daugiau nei 200 jų įgulų narių, iš kurių beveik ketvirtadalis yra Filipinų piliečiai.

Ukrainos vyriausybė nurodė, kad piratų nelaisvėje dviejuose laivuose tebelaikomi 26 šios šalies piliečiai.

Praeitais metais didelio tarptautinio atgarsio sulaukė incidentas, kai Somalio piratai pagrobė ginklų krovinį į Keniją plukdžiusį Ukrainos motorlaivį „Faina". Šis laivas ir jo įgula buvo paleisti tik po penkių mėnesių, kai pagrobėjams buvo sumokėta išpirka.

Vakarų šalys, taip pat Rusija ir Kinija, yra pasiuntusios savo karo laivus kovoti su piratais, siautėjančiais prie Somalio krantų.