Rusijos kariškiai oficialiai patvirtino, kad Rostovo srityje nukrito bombonešis Su-24.

„Tikrai, Rostovo srityje šiandien įvyko lėktuvo Su-24 avarija. Abu lakūnai katapultavosi ir liko gyvi", - agentūrai penktadienį pareiškė Rusijos karinių oro pajėgų (KOP) atstovas. Pasak jo, avarijos aplinkybės tiriamos.

Pasak KOP vyriausiojo štabo atstovo, lėktuvo „Su-24" avarija Rostovo srityje susijusi su gedimais lėktuvo valdymo sistemoje.

"Bombonešio ekipažas kelis kartus mėgino nutupdyti lėktuvą, tačiau dėl techninių gedimų lėktuvo valdymo sistemoje to padaryti nepavyko. Skrydžių vadovams buvo nurodyta įsakyti lakūnams palikti aerodromo zoną ir nuskridus į saugią vietą katapultuotis", - sakė agentūros pašnekovas.

Pasak jo, nukritus lėktuvui aukų ir sugriovimų nėra. "Lėktuvo „juodosios dėžės" surastos. Į įvykio vietą tirti šios avarijos išskrido Gynybos ministerijos komisija", - sakė agentūros pašnekovas.

Rusijos KOP vyriausiojo vado generolo pulkininko Aleksandro Zelino sprendimu bombonešių „Su-24” skydžiai sustabdyti.

"Kadangi per savaitę įvyko jau antra „Su-24” avarija, KOP vyriausias vadas nutraukė bombonešių skrydžius", - sakė agentūros pašnekovas.

Jau buvo pranešta, kad birželio 17 dieną Murmansko srityje sudužo lėktuvas Su-24, toks pat, koks nukrito šiandien Rostovo srityje. Ir tada lakūnai katapultavosi ir liko gyvi.

Nukritęs Murmansko srityje lėktuvas vykdė planinį skrydį. Jis nukrito ant „Mončegorsk" aerodromo pakilimo tako ir sudegė. Kritimo vietoje taip pat aukų ir sugriovimų nėra. Bombonešyje ginkluotės nebuvo.

Bombonešio "Su-24" avarijos priežastis Murmansko srityje, kaip atrodo, buvo lakūno klaida, lėktuvui leidžiantis Mončegorsko aerodrome, tada agentūrai sakė Rusijos ginkluotojų pajėgų aviacijos skrydžių saugos vadovas generolas leitenantas Sergejus Bainetovas.

Per pastaruosius pusę metų tai jau trečia Rusijos KOP lėktuvų „Su-24" avarija, įskaitant tą, kuri įvyko 2008 metų gruodį. Tada įgulos nariai irgi katapultavosi ir liko gyvi.

Bombonešiais „Su-24” Rusijos armija apginkluota nuo 1974 metų.