Laikraščio teigimu, JAV kariai trečiadienį tikrinimo poste sustabdė Turkijos pagalbos automobilių vilkstinę ir aptiko keliasdešimt paslėptų automatų "AK-47", granatų, granatsvaidžių, pistoletų bei naktinio matymo prietaisų.

Dvylika iš daugiau kaip dvidešimties vilkstine vykusių asmenų prisistatę Turkijos specialiųjų pajėgų kariais buvo parlydėti atgal iki Turkijos sienos, teigia "The New York Times".

Automobiliuose taip pat buvo aptikta Irako turkmėnų fronto (ITF), politinės turkmėnų mažumos partijos, vėliavų.

Turkijos užsienio reikalų ministras Abdullah Gulas (Abdula Gulas) sekmadienį pareiškė, kad vilkstinę, vykusią iš Turkijos į Iraką, lydėjo ne specialiosios pajėgos, o saugumo pareigūnai.

Ministras paneigė pranešimus, jog vilkstinėje buvo gabenamos didelės ginklų atsargos.

"Kartu su gabenamais pagalbos kroviniais nebuvo jokių ginklų, išskyrus tuos, kuriuos gabenosi patys pareigūnai", - teigė A.Gulas.

Savo ruožtu ITF vietos lyderis Kemalas Yaycili (Kemalas Jaičilis) teigė, jog turkmėnai siekia apsiginti. Jo teigimu, per pastarąsias dvi savaites Kirkuke ir netoliese esančiame Mosule žuvo 6 turkmėnai, dar tris šimtus kurdai išvijo iš namų.

Turkija nuogąstauja, kad Irako kurdų nepriklausomybės siekis gali paskatinti neramumus pačios Turkijos kurdų bendruomenėje, kuri 15 metų kovojo už nepriklausomybę nuo Ankaros.