Viena maža S. Berlusconio rėmėjų grupė turi grandiozinį planą – pasiūlyti S. Berlusconi kandidatūrą Nobelio taikos premijai, praneša dienraštis „The New York Times“.

„Nuo 1907 m. italas nėra laimėjęs Nobelio taikos premijos”, - teigia 36 metų teisininkas, prieš kelis mėnesius šią iniciatyvą padėjęs organizuoti Giammario Battaglias.

„Mes manom, kad tai gera proga”, - pridūrė S. Berlusconio rėmėjas.
Atrodo, kad G. Battaglias ir kitų S. Berlusconi rėmėjų ketinimai yra rimti.

Ministro pirmininko rėmėjai teigia, kad S. Berlusconi, veikdamas užkulisiuose ir pasinaudojęs savo artima bičiulyste su Rusijos ministru pirmininku Vladimiru Putinu, padėjo užbaigti praėjusią vasarą įvykusį Rusijos-Gruzijos konfliktą. „Jis išgelbėjo žmonių gyvybes”, - teigia G. Battaglias.

Vis dėlto kai kurie nėra įsitikinę, kad dėl to S. Berlusconis nusipelno Nobelio taikos premijos ar kad Italijos ministras pirmininkas suvaidino tokį svarbų vaidmenį, sureguliuojant šį konfliktą.

Carnegie tarptautinės taikos fondo darbuotojas, buvusio JAV prezidento Billo Clintono patarėjas Rusijos klausimais Markas Medishas teigia, kad šis reikalavimas „yra gana neįtikėtinas”.

G. Battaglias teigimu, praėjusiais metais S. Berlusconi padėjo pasiekti susitarimą su Libija ir reprezentuoja „geriausias italų savybes”, tokias kaip „sugebėjimą tarpininkauti”.

„Mes traktuojame tai ne tik kaip apdovanojimą asmeniui, bet kaip apdovanojimą italų savybėms”, - teigė S. Berlusconi rėmėjas.
Vis dėlto šiomis dienomis mažai italų domisi S. Berlusconio laimėjimais užsienio politikoje.

Skandalo dėl paauglės persekiojamas Berlusconi atmeta atsistatydinimo galimybę

Italijos premjeras Silvio Berlusconi, šiuo metu išgyvenantis nesmagias skyrybas ir gandų apie jo santykius su manekenės karjeros siekiančia 18-mete audrą, trečiadienį atmetė visas kalbas apie jo atsistatydinimą.

"Man niekada nešovė į galvą pasiduoti. Italijos žmonės suteikė man atsakomybę ir aš privalau toliau vadovauti šios šalies vyriausybei", - interviu televizijai "Rai Uno" sakė S.Berlusconi.

Paklaustas apie naujų rinkimų galimybę, S.Berlusconi, kuriam priklauso žiniasklaidos imperija "Mediaset", sakė, kad tai yra "politinė fantazija".

72 metų premjeras yra atsidūręs žiniasklaidos triukšmo centre ir jaučia didžiulį spaudimą paaiškinti savo santykius su 18-mete Noemi Letizia, kuri taip pat figūruoja jo konflikte su antrąja žmona Veronica Lario, jau pateikusia skyrybų prašymą.

S.Berlusconi trečiadienį Italijos valstybinei televizijai taip pat sakė, kad į jį nusitaikė užsienio laikraščiai ir žiniasklaidos magnatas Rupertas Murdochas.

"Rai Uno" premjeras sakė, kad kritiškai rašančius užsienio laikraščius "įkvepia tam tikri Italijos dienraščiai, kurie priklauso ... grupės "Mediaset" priešininkui".

Interviu ėmusio žurnalisto paklaustas, ar kalba konkrečiai apie R.Murdochą, kuris Italijoje yra S.Berlusconi verslo konkurentas, premjeras atsakė: "Būtent".

"Šiuos straipsnius užsienyje skaito 1 proc. žmonių, bet Italijos ir jos premjero autoritetas ten yra labai didelis", - teigė jis.

Dar praėjusią savaitę šis į politiką pasukęs žiniasklaidos magnatas neigė kada nors turėjęs kokių nors "pikantiškų" santykių su nepilnametėmis ir žadėjo atsistatydinti, jei gandai apie jo ryšius su N.Letizia pasirodytų esą teisingi.

Trečiadienį to interviu metu paklaustas apie dalyvavimą N.Letizios gimtadienio vakarėlyje, S.Berlusconi sakė, jog buvo pažadėjęs ten būti.

"Žmogus, kuris žinojo, kad aš (tuo metu) būsiu tame rajone, manęs paprašė (dalyvauti), sakydamas, kad tai būtų nuostabi dovana (N.Letiziai), ir man patiko mintis pabūti ... su daugeliu jaunuolių, su daugeliu žmonių, tad aš ten nuvykau", - pasakojo jis.

Praėjusį mėnesį V.Lario paskelbė, kad nori skyrybų ir kad jai trūko kantrybė dėl gerai žinomo S.Berlusconi polinkio prie gražių moterų.