"Aš daviau atsakymą į vienintelį klausimą, kuris man gali būti užduotas: pone ministre pirmininke, ar turėjote, tarkime, pikantiškų ar daugiau nei pikantiškų santykių su nepilnamete mergina? Mano atsakymas - tikrai "ne".

"Aš tai prisiekiu savo vaikų gyvybe. Aš jau sakiau, jog jeigu bus išaiškinta, kad aš meluoju, man teks atsistatydinti tą pačią minutę", - pranešė žurnalistams premjeras.

Italijoje vis garsiau reikalaujama, kad 72-ejų metų S.Berlusconi paaiškintų savo santykius su manekenės karjeros siekiančia aštuoniolikmete Noemi Letizia (Noemi Leticija).

Skandalas dėl S.Berlusconi ir N.Letizios tarpusavio santykių kilo artėjant rinkimams į Europos Parlamentą ir Didžiojo aštuoneto susitikimui, kuris vyks Italijoje birželio pradžioje.

Opozicija, žiniasklaida ir net Bažnyčia ragina politiką pasakyti tiesą apie savo santykius su mergina.

Premjero žmona Veronica Lario (Veronika Lario) gegužės pradžioje pareiškė, kad skiriasi su juo - po pranešimų, kad S.Berlusconi buvo svečias per N.Letizia gimtadienį ir padovanojo jai brangų vėrinį.

"Negaliu būti susituokusi su žmogumi, kuris draugauja su mažametėmis", - pareiškė premjero žmona.

S.Berlusconi teigia buvęs gimimo dienoje, nes yra šeimos senas draugas - o ir tik todėl, kad tą dieną atsitiktinai buvo Neapolyje, kur gyvena N.Letizia.

Tačiau po to spaudoje pasirodė nuotraukų, kur S.Berlusconi buvo nufotografuotas su jauna palydove keliuose viešuose renginiuose dar pernai, kai jai buvo 17 metų.

Premjeras taip pat patvirtino, kad ji buvo apsistojusi jo viloje Sardinijoje, taip pat buvo tarp svečių naujamečiame vakarėlyje.

Pagal Italijos įstatymus, vaikinai ir merginos gali priimti sprendimus dėl seksualinių ryšių nuo 16 metų, bet iki 18 metų vis viena laikomi nepilnamečiais.