Į kontroversijos sūkurį pateko S.Berlusconi santykiai su modelio karjeros siekiančia blondine Noemi Letizia. Premjeras, kurio žmona Veronica Lario prieš kurį laiką pateikė skyrybų prašymą, praėjusį mėnesį Neapolyje dalyvavo N.Letizios 18-ojo gimtadienio proga surengtoje šventėje.

Merginos nuotrauką galima pamatyti čia.

Antrasis pagal tiražą Italijos laikraštis "La Repubblica" gegužės 14 dieną išspausdino dešimt klausimų apie premjero santykius su šia mergina, į kuriuos, pasak kairiosios pakraipos dienraščio, S.Berlusconi derėtų atsakyti.

D.Franceschini mitinge sakė, kad laikraščiai apkaltino milijardierių žiniasklaidos magnatą S.Berlusconi prieštaringais pareiškimais, ir paragino jį būti atvirą.

"Visi asmenys, kurie eina politines pareigas, privalo susitaikyti, kad jų gyvenimai bus stebimi per padidinimo stiklą, nes būtent taip yra visur", - sakė D.Franceschini žurnalistams.

S.Berlusconi atstovas spaudai, kabineto pasekretoris Paolo Bonaiuti savo pareiškime nurodė, kad opozicija pasitelkė paskalas, siekdama pakenkti premjero centro dešiniųjų koalicijai prieš kitą mėnesį vyksiančius rinkimus į Europos Parlamentą.

S.Berlusconi paneigė, kad palaikė santykius su 18-mete N.Letizia, su kuria pirmą kartą susitiko, kai ši dar buvo visai maža.

"Tai melas", - sakė jis šį mėnesį pagrindinio Italijos televizijos kanalo pokalbių laidoje.

Premjero žmona V.Lario išreiškė pasipiktinimą, kad vyras dalyvavo N.Letizios gimtadienio šventėje, ir paskelbė, kad reikalauja skyrybų.

Ji sakė, kad S.Berlusconi neatėjo nė į vieno savo vaiko 18-ąjį gimtadienį, nors buvo kviestas.

Dienraštis "La Repubblica" sekmadienį išspausdino ilgą straipsnį, kuriame buvęs N.Letizios vaikinas pasakoja, kaip mergina susipažino su S.Berlusconi.

Tuo tarpu merginos šeima paskelbė, kad pareikš ieškinius šiam vaikinui ir laikraščiui už, pasak jos, "labai įžeidžiančius" pareiškimus.

S.Berlusconi savaitgalį vienai radijo stočiai sakė, kad jis šiuo klausimu gali pasakyti kalbą parlamente.