"Tai - ne vyriausybės kompetencijos klausimas, bet mes manome, kad artimiausiu metu pavyks priimti Romos popiežių", - sakė M.Kasjanovas.

Tuo tarpu Rusų Ortodoksų Bažnyčia viliasi, kad Vatikanas nesumanys planuoti popiežiaus vizito į Rusiją, negavęs Maskvos patriarchato sutikimo.

Taip Rusų Ortodoksų Bažnyčios oficialus atstovas protojerėjus Vsevolodas Čaplinas antradienį pakomentavo premjero M.Kasjanovo pareiškimą.

Bažnyčios atstovas priminė, kad "Rusijos valstybinė valdžia keletą kartų yra kvietusi popiežių aplankyti Rusiją, tačiau, paties Vatikano nuomone, tokie vizitai paprastai rengiami valstybės ir toje šalyje dominuojančios Bažnyčios ar religinės bendruomenės kvietimu".

"Mes teigiamai vertiname tai, kad Vatikanas iki šiol neskuba planuoti popiežiaus kelionės į Rusiją be Rusų Ortodoksų Bažnyčios sutikimo", - pažymėjo patriarchato atstovas, reikšdamas viltį, kad "Vatikanas ir ateityje taip žiūrės į pontifiko vizito Rusijoje organizavimą".

Žiniasklaida, remdamasi šaltiniais Vatikane, anksčiau pranešė, kad popiežius rugpjūtį gali trumpam stabtelti Kazanėje, grįždamas iš Mongolijos ir gal net grąžinti Rusijai Kazanės Dievo Motinos ikoną.

XVI amžiumi datuojama ikona buvo pagrobta 1904 metais ir saugoma daugelyje Europos miestų, kol pagaliau pateko į Vatikaną.Popiežius, norintis gerinti santykius su Rusų Ortodoksų Bažnyčia, ne kartą yra išreiškęs ketinimą grąžinti Kazanės Dievo Motinos ikoną Rusijai.

Neseniai Italijos premjeras Silvijo Berlusconi (Silvijus Berluskonis) sakė M.Kasjanovui galįs susitikti su Maskvos ir visos Rusijos patriarchu Aleksijumi II, kad būtų praskintas kelias popiežiaus vizitui į Rusiją.

Vatikano ir Rusų Ortodoksų Bažnyčios santykiai tapo įtempti žlugus Berlyno sienai. Rusų Ortodoksų Bažnyčia kritikavo Vatikaną, kad šis, neva pasinaudojęs po komunizmo žlugimo suteiktomis laisvėmis, ėmė daryti neigiamą įtaką tikintiesiems.