Reaguodama į policijos gautą informaciją, Didžiosios Britanijos vyriausybė vasario mėnesį ėmėsi skubių žingsnių, kad sužlugdytų mėginimus surengti šį išpuolį, ir saugoti judriausio pasaulio oro uosto bei kitų svarbių šalies sostinės vietų pasiuntė tūkstančius karių bei policijos pareigūnų.

Tada policijos pareigūnai nenurodė, kokia tiksliai grėsmė yra iškilusi. Jie tik teigė, jog baiminamasi "al-Qaeda" išpuolių, kurie gali sutapti su musulmonų Aukojimo švente.

Tačiau vyriausybės šaltinis dideliu tiražu einančiam Britanijos bulvariniam dienraščiui "The Sun" teigė, kad teroristai ketino prasmukti į pramogų parką "Legoland", kuris žiemą neveikia, ir iš ten lengvuoju granatsvaidžiu atakuoti lėktuvą.

"Mūsų pareigūnai sužinojo, kad jie planavo prasmukti į "Legoland" ir paleisti raketą. Manome, kad taikiniu greičiausiai turėjo tapti keleivinis laineris, besileidžiantis Heathrow oro uoste - teigė šaltinis.

"Matyt, jie ketino nepastebėti ten patekti, surengti išpuolį ir spėti pasitraukti dar net policijai nesusigaudžius, iš kur buvo paleista raketa", - teigė jis.