"Regionų partija tebereikalauja balsavimo dėl VRM vadovo Jurijaus Lucenkos atleidimo nutarimo projekto garantijų", - sakė parlamento pirmininko pavaduotojas.

Regionų partijos frakcija nuo antradienio blokuoja parlamento prezidiumą, siekdama, kad būtų atleistas į skandalą Vokietijoje patekęs VRM vadovas.

Šios partijos deputatai taip pat primygtinai reikalauja, kad už tokį sprendimą balsuotų ne mažiau kaip 400 deputatų.

Savo ruožtu kitos frakcijos reikalauja išklausyti informaciją apie incidentą, ir tik tada balsuoti dėl atitinkamo nutarimo.

Parlamento tribūna ir prezidiumas, kaip ir anksčiau, užblokuoti.

Ant parlamento tribūnos taip pat, kaip ir antradienį, stovi degtinės "Kazackaja rada" butelis, ant kurio uždėta milicininko kepurė.

Be to, salėje prikabinėta plakatų: "Girtas milicininkas - nusikaltėlis", "Girtas ministras - politikas?", "Ministras-girtuoklis - gėda šaliai", "VRM - į išblaivinimo įstaigą", "Lucenka - sunkios pagirios šaliai".

J.Lucenka, kurį Vokietijos policija buvo sulaikiusi dėl siautėjimo Frankfurto prie Maino oro uoste, antradienį įteikė savo atsistatydinimo raštą.

"Paprašiau premjero ir parlamento pirmininko nedelsiant apsvarstyti mano atsistatydinimą parlamento sesijoje, - J.Lucenka sakė spaudos konferencijoje. - Aš nukentėjau dėl banalios situacijos, kuri buvo išpūsta iki politinio skandalo dėl Ukrainoje vykstančių vidinių rietenų".

Pasak J.Lucenkos, išsiaiškinus įvykio aplinkybes, Heseno žemės policijos viršininkas oficialiai atsiprašė. "Oficialiai atsiprašo už pavaldinių veiksmus ir prašo nepykti ant policijos ir Vokietijos", - sakoma pareiškime.

Frankfurto policija gegužės 6 dieną pranešė, jog J.Lucenkai nebuvo leista lipti į lėktuvą, kuris turėjo skristi į Pietų Korėjos sostinę Seulą, nes oro uosto pareigūnai pastebėjo, kad jis ir jo 19-metis sūnus yra smarkiai girti.

Sustabdyti abu jie įtūžo, rėkė ir svaidė savo mobiliuosius telefonus, pranešė policija.

Be to, pasak Vokietijos žiniasklaidos, J.Lucenka per peštynes su Vokietijos policininkais vartojo įžeidžiamus ir rasistinius posakius, tokius kaip "nacių kiaulės".

Tuo tarpu ministro sūnus Oleksandras priešinosi policijai, todėl buvo surakintas antrankiais.

J.Lucenka vadovauja Vidaus reikalų ministerijai nuo 2007 metų gruodžio 18 dienos. Dviejų šaukimų liaudies deputatas šiai žinybai taip pat vadovavo nuo 2005 metų vasario iki 2006 metų gruodžio.