Nors Veronica - pati buvusi aktorė (kalbama, kad S.Berlusconi ją įsimylėjo pamatęs, kaip spektaklyje "Kilniaširdis raguotas vyras" ji apnuogino savo krūtis), ji pasipiktino, kad į EP siūlomos neturinčios jokios patirties televizijos žvaigždutės, tarp kurių yra ir buvusi "Mis Italija". Raštu atsakydama į Italijos naujienų agentūros ANSA klausimus V.Lario tokį kandidačių parinkimą pavadino begėdiška nesąmone, sugalvota "imperatoriaus pramogai". Ne mažiau Veronicą papiktino ir tai, kad jos vyras Neapolyje dalyvavo 18-ajame vienos blondinės gimtadienyje, nors nerado laiko ateiti nė į vieno savo vaiko 18-ąjį gimtadienį.

Įsižeidęs S.Berlusconi nutarė žmonai taip pat atsakyti per žiniasklaidą. Jis pasirodė populiarioje televizijos pokalbių laidoje "Porta a Porta" ir atmetė kaltinimus dėl "sukimosi apie nepilnametes", be to, pareikalavo, kad žmona pripažintų klydus, jei ji nori išsaugoti santuoką. Toje laidoje, kurią žiūrėjo net 2,7 mln. žiūrovų, premjeras aiškino, kad V.Lario "pateko į spąstus" patikėjusi melu žiniasklaidoje. Be to, jis pareikalavo, kad žmona viešai atsiprašytų, nes to anksčiau buvo pareikalavusi Veronica.

S.Berlusconi melu pavadino ir visokias užuominas apie jo santykius su 18-mete Noemi Letizia, kurios gimtadienio vakarėlyje jis atsidūrė "atsitiktinai", nes su juo norėjo susitikti merginos tėvas. Tačiau Italijoje vieša paslaptis, kad ši panelė vadina S.Berlusconi "papi" ("tėtuku"), be to, ji buvo nufotografuota sėdinti jam ant kelių ir demonstruojanti auksinį pakabutį su deimantais, kurį premjeras jai padovanojo gimtadienio proga.

S.Berlusconi surado ir kilusio skandalo kaltininką. Jis pareiškė, kad jo žmona "pateko į kairiųjų ir tam tikros spaudos spąstus", nes kairieji "pavydi" didelio visuomenės pritarimo jo darbui.

Kaip atsakymą į premjero žodžius komunistų laikraštis "Il Manifesto" išspausdino straipsnį "Vargšelis Silvio" ir įdėjo premjero nuotrauką, kurioje jis įamžintas su nosine prie akių, su parašu: "Berlusconi vaidina auką, jis turėtų priversti Bruno Vespą (televizijos laidos vedėjas) pastatyti operetę."

Tačiau S.Berlusconi elgesys papiktino ir katalikus. Katalikiškas dienraštis "Avvenire" išbarė premjerą už gerai visiems žinomą silpnybę "žavingoms jaunoms moterims ir aktorėms pačiame jaunystės žydėjime" ir paragino pasitaisyti. Katalikų leidinys sukritikavo premjerą už viešą santykių aiškinimąsi ir iš jo, kaip valstybės vadovo, pareikalavo "nuosaikumo". Kardinolas Walteris Kasperas taip pat viešai sukritikavo premjerą už "viešą avantiūrizmą" ir už tai, kad iš savo skyrybų jis daro spektaklį, o ką jau kalbėti apie neigiamą viso šio skandalo įtaką jaunajai kartai.

S.Berlusconi ėmė teisintis, kad dėl kivirčo su žmona jis nenori prarasti katalikų paramos. "Kai tiesa paaiškės, santykiai su Vatikanu, kuris niekada neturėjo tokių gerų ryšių su Italijos vyriausybe, ... pagerės", - pareiškė premjeras. Vis dėlto jis prisipažino tokios audros nesitikėjęs, nors ir anksčiau žiniasklaida, jo žodžiais tariant, "spausdindavo melagingas istorijas" ir rengdavo "šmeižtu paremtus asmeniškus išpuolius".

Palaikymo Italijos premjeras sulaukė tik iš Rusijos liberalų demokratų lyderio Vladimiro Žirinovskio. Šis nusiuntė S.Berlusconi ir jo žmonai laiškus, pareikšdamas Silvio vyrišką solidarumą, o Veronicai pasiūlydamas išsiskirti "taikiai ir ramiai", o dar geriau - susitaikyti. "Vyrui nauji susitikimai, tai ne išdavystė, o noras pajusti daugiau šviežumo, dinamiškumo. Prisiminkite, kiek daug gavote iš šios santuokos būdama pirmoji Italijos dama", - aiškino V.Žirinovskis Veronicai.

Tačiau italai - ne skandalingasis Rusijos politikas. Jie labiau linkę palaikyti V.Lario. Matydamas, kad viešo žmonos atsiprašymo nesulauks, duodamas interviu televizijai "RAI Uno" Italijos premjeras pareiškė, kad jo santuoka "baigėsi arba netrukus baigsis".

Italijos spaudoje jau pasirodė pranešimų, kad S.Berlusconi ir jo 20 metų jaunesnė žmona pasisamdė advokatus, atstovausiančius jiems per skyrybų procesą. V.Lario advokatė Maria Cristina Morelli patvirtino, kad jos klientė siekia skyrybų ir planuoja tai daryti "ramiai". Tačiau ar taip pat "ramiai" Italijos premjeras sutiks su žmonos reikalaujama kompensacija, neaišku. Juk S.Berlusconi vienas turtingiausių Italijos žmonių, kurio šeimos turtas vertinamas 6,5 mlrd. eurų (22,4 mlrd. litų).

Šaltinis
„Lietuvos žinios“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją