Pasak jo, mūšyje irakiečiai panaudojo šarvuotąją techniką, o amerikiečiai sraigtasparnius "Cobra" ir naikintuvus F18-S.

Šis pranešimas paneigė kiek anksčiau paskelbtą karo veiksmus Irake koordinuojančio JAV generolo pareiškimą, kad sąjungininkų pajėgos Tikrite nesutinka jokio pasipriešinimo. Tommy Frankso (Tomio Frenkso) teigimu, "lemiamų karinių operacijų" etapas eina į pabaigą, tačiau kova dar nebaigta.

"Nesakyčiau, kad viskas baigta, verčiau pasakysiu, kad Tikrite dabar yra amerikiečių pajėgos. Paskutinio mano tikrinimo metu šios pajėgos judėjo Tikrite ir ten nebuvo jokio pasipriešinimo", - T.Franksas teigė duodamas interviu Centrinės vadavietės būstinėje Katare.

"Manau, jog dar per anksti sakyti "na, viskas jau baigta", - teigė generolas.

Maždaug už 175 kilometrų į šiaurę nuo Bagdado esantis Tikritas yra paskutinis stambus Irako miestas, kurio dar nekontroliuoja JAV pajėgos.

Saddamas Husseinas sutelkė valdžią savo artimiausių giminaičių rate pasitikėdamas beveik vien tik savo Albu Nasiro genties nariais, todėl didžiąją dalį ištikimiausių jo karinių pajėgų narių sudarė tikritiečiai.

Centrinės vadovybės atstovas spaudai kapitonas Frankas Thorpas (Frenkas Torpas) teigė, kad JAV pajėgos dar nepasiekė visų miesto dalių.

Kiek anksčiau Irako Tikrito mieste ginkluoti civiliai gyventojai teigė pasirengę pasiduoti JAV pajėgoms, tačiau ne Saddamo Husseino režimą siekiantiems nuversti opozicijos kovotojams.

Kalašnikovo automatais ir granatomis ginkluoti miesto gyventojai teigė siekią pasiginti nuo plėšikų Tikrite, kuriame atmosfera yra ypač įtemta, tačiau Irako karių nesimato.

Teigdami, kad daugelis iš 100 tūkst. Tikrito gyventojų pabėgo iš miesto, žmonės prašė žurnalistų perduoti žinią, kad jie yra pasirengę pasiduoti ir Tikritas nesipriešins.