Pasak politiko, pareigūnams derėtų vadinti naują pasaulyje išplitusią ligą "meksikietiškuoju gripu".

Tačiau toks pasiūlymas neįtiko nei Meksikos ambasadoriui Izraelyje, nei žydų valstybės pasiuntiniui Meksikoje.

Meksikos ambasadorius Frederico Salasas ir Izraelio ambasadorius Meksikoje Yosefas Livne antradienį pateikė oficialius skundus Izraelio URM, protestuodami prieš naująjį pavadinimą.

"Ambasadorius sakė buvęs įžeistas, kai sveikatos viceministras pavadino (šią ligą) meksikietiškuoju gripu, - vienas Izraelio URM pareigūnas sakė naujienų agentūrai AFP. - Izraelis neketina kaip nors pervardyti šį gripą. Tai nebuvo kas nors kita, tik apsirikimas kalbant".

Judaizmas, kurį išpažįsta dauguma Izraelio gyventojų, draudžia valgyti kiaulieną. Tokio pat draudimo laikosi musulmonai, kurie Izraelyje sudaro mažumą.

Izraelis antradienį patvirtino, kad du šios šalies piliečiai, kurie neseniai grįžo iš Meksikos, užsikrėtė kiaulių gripu, o šie atvejai buvo pirmieji Artimųjų Rytų regione.

JAV pareigūnai antradienį taip pat sakė svarstantys, ar nevertėtų pervardyti naujosios ligos, argumentuodami, jog dėl ne visai tikslaus pavadinimo kai kurios šalys uždraudė kiaulienos importą iš Šiaurės Amerikos šalių.

"Ši krizė nesusijusi su maistu. Svarbu nevadinti jos kiaulių gripu. Svarbu perduoti žinią, kad kiaulienos vartojimas nesukels šios ligos", - JAV žemės ūkio sekretorius Tomas Vilsackas sakė žurnalistas.

Pasaulinė gyvūnų sveikatos organizacija pirmadienį pareiškė, kad kiaulių gripo pavadinimas nėra tikslus, nes šis jį sukeliantis žmonėms pavojingas virusas tėra giminingas paukščių, žmonių ir kiaulių gripo virusams.