Nusiaubta ir vicepremjero namų biblioteka. Tarp dingusių knygų - pilnas Saddamo Husseino raštų rinkinys arabų kalba, buvusio JAV prezidento Richardo Nixono (Ričardo Niksono) knyga apie geopolitiką ir Mario Puzo (Marijo Pjuzo) bestseleris "Krikštatėvis" (The Godfather).

Kaip teigia liudininkai, T.Azizo turtas buvo išvežtas sunkvežimiais, traktoriais ir autobusais.

Pranešama ir apie nusiaubtus Saddamo Husseino pusbrolio Ali Hassano al-Majido (Ali Hasano Madžido), labiau žinomo pravarde "Cheminis Ali", namus. Manoma, kad jis praėjusį savaitgalį žuvo Basroje.

Plėšikai taip pat apiplėšė ir padegė keletą Bagdade buvusių vyriausybinių pastatų, tarp jų - prekybos, vidaus reikalų ir finansų ministerijas. Iš visų pastatų pavogti kompiuteriai, organizacinė technika ir baldai.

Anksčiau vagys pasidarbavo keliose užsienio šalių atstovybėse Bagdade. Viena jų - Vokietijos ambasada, kurios personalas išvyko iš šalies likus kelioms dienoms iki karo pradžios.

Plėšikautojai įvažiavo į diplomatinės atstovybės kiemą kelias automobiliais ir išvežė visus baldus, šaldytuvus, vaizdo grotuvus. Taip pat apiplėšti prancūzų kultūros centras ir Suomijos ambasadoriaus rezidencija.

Vokietijos užsienio reikalų ministras Joschka Fischeris (Joška Fišeris) ketvirtadienį paragino JAV vadovaujamas pajėgas Irake užtikrinti tarptautinių ir diplomatinių misijų saugumą.

"Tikimės, kad sąjungininkės, atsakingos už saugumą, pasirūpins ir tarptautinių diplomatinių misijų apsauga", - sakė J.Fischeris Berlyne po derybų su Japonijos URM vadove Yoriko Kawaguchi (Joriko Kavaguči).

"Mes suprantame padėties sudėtingumą ir šių uždavinių sunkumą", - pridūrė J.Fischeris.

Tarptautinio Raudonojo Kryžiaus Komiteto atstovai jau pareiškė būgštaują, kad plėšikai nenusiaubtų Bagdado ligoninių.