Jis komentavo baskų laikraščio „El Correo Digital“ sekmadienio pranešimą, kad ETA rezgė sąmokslą susprogdinti karaliaus sraigtasparnį ar lėktuvą raketa „žemė-oras“.

Pranešime buvo teigiama, kad to sąmokslo detalės išdėstytos keliose kompaktinėse plokštelėse, kurie esą priklausė ETA ir buvo surasti 2004 metais. Juos, pasak laikraščio, analizuoja prancūzų kovos su terorizmu pareigūnai.

Tarp kitų galimų taikinių buvo Ispanijos ministrai, remdamasis šaltiniais Prancūzijos kovos su terorizmu pajėgose teigė laikraštis, kuris nurodė, kad tos kompaktinės plokštelės ir tikriausiai tuo tikslu išbandytos raketos liekanos buvo rastos viename name Prancūzijos Sen Mišelio mieste netoli Ispanijos sienos.

Kompaktinėse plokštelėse esą taip pat yra žemėlapis su pažymėtais lėktuvų maršrutais virš Baskijos ir Prancūzijos pietvakariuose esančio Žirondos regiono.

Ispanijos karalius yra labai populiarus, jam priskiriami demokratijos stiprinimo po diktatoriaus Francisco Franco mirties 1975 metais nuopelnai, tačiau separatistai jį laiko centralizuotos Ispanijos simboliu.

ETA kaltinama dėl 825 žmonių žūties per 40 metų trunkančią jos sprogdinimų ir šaudymų kampaniją už nepriklausomą baskų valstybę Ispanijos šiaurės vakaruose ir Prancūzijos pietvakariuose.