"Reuters" dėl šio incidento paskelbė pareiškimą, kuriame nurodoma, kad 35-erių metų operatorius Tarasas Prociukas, Varšuvoje dirbęs Ukrainos pilietis, žuvo ir dar trys agentūros darbuotojai buvo sužeisti, kai antradienį ryte Bagdado viešbučio "Palestine" numeryje, kuriame jie dirbo, sprogo Amerikos tanko sviedinys.

Šis viešbutis buvo daugelio užsienio žiniasklaidos priemonių atstovų, dirbusių Irako sostinėje, baze.

T.Prociukas "Reuters" dirbo nuo 1993 metų ir yra rengęs reportažus apie karinius konfliktus Bosnijoje, Čečėnijoje, Afganistane ir Kosove.

Didžiosios Britanijos pilietis Paulas Pasquale'is (Polas Paskualis), palydovų įrengimų darbo koordinatorius, per sprogimą buvo sužeistas į koją ir nuvežtas į ligoninę. Korespondentė Samia Nakhoul (Samija Nachul), "Reuters" regioninio biuro Persijos įlankos šalyse vadovė, paguldyta į ligoninę dėl veido sužeidimų ir kontūzijos. Irakietis fotografas Falehas Kheiberis (Falehas Cheiberis) taip pat buvo sužeistas . į galvą.

Pasak gydančių gydytojų, jų sužeidimai gyvybei nepavojingi. Visas ketvertas priklausė 18-os "Reuters" žurnalistų, dirbusių Bagdade, grupei.

"Mus visus sukrėtė Taraso mirtis. Jis mokėjo dirbti vietose, kur įsižiebdavo žiauriausi pastarojo dešimtmečio konfliktai, - sakė "Reuters" vyriausiasis redaktorius Geertas Linnebankas (Girtas Linebankas).

"Tarasas buvo vienas labiausiai prityrusių žurnalistų. Jo skausmingai truks kolegoms, draugams ir šeimai".

"Norėtume atkreipti dėmesį į tai, kad 3-iosios pėstininkų divizijos vadas tvirtina, jog vienas iš tankų paleido sviedinį į viešbutį "Palestine", kai iš šio buvo apšaudytas. Suprantama, vyksta karas, ir viskas, kas su tuo susiję, atėjo į pačią Bagdado širdį.

Tačiau šis incidentas verčia abejoti motyvais, kuriais vadovavosi puolanti Amerikos kariuomenė, gerai žinojusi, kad šis viešbutis yra svarbiausia kone visų užsienio žurnalistų bazė Bagdade. Taraso mirtis, kaip ir jo kolegų žaizdos, yra beprasmės", - sakė G.Linnebankas.

Po T.Prociuko mirties liko našlė Lidija ir aštuonmetis sūnus Denisas.