Taip oficialus Maskvos patriarchijos atstovas tėvas Vsevolodas Čaplinas pakomentavo Rusijos premjero Michailo Kasjanovo pirmadienio pareiškimą, kad netrukus gali būti sudarytos sąlygos šiam susitikimui ir kad abi pusės prie to prisidės.

Interviu "Interfax" antradienį patriarchijos atstovas pažymėjo, kad "Bažnyčia gerbia valstybinės valdžios poziciją, susijusią su Rusijos ir Vatikano valstybės santykiais, tačiau pati Bažnyčia ir Vatikanas bendrauja tiesiogiai, be niekieno tarpininkavimo".

Tėvas Vsevolodas priminė, jog "yra keletas sąlygų, kurių neįvykdžius kol kas neįmanomas ne tik popiežiaus vizitas į Rusiją, bet ir jo susitikimas su patriarchu". Konkrečiai, Rusijos bažnyčia "laukia iš katalikų realių poslinkių siekiant sureguliuoti įvairių konfesijų santykius Ukrainoje, taip pat ragina atsisakyti prozelitiškos veiklos žmonių, kurie krikštyti stačiatikių cerkvėje ar susiję su stačiatikybe dvasinėmis, istorinėmis šaknimis, atžvilgiu".

"Realūs poslinkiai mėginant sureguliuoti šias dvi problemas ir sąlygotų Patriarcho ir Romos popiežiaus susitikimą", - sakė tėvas Vsevolodas ir dar kartą pabrėžė, kad "iniciatyvą turi rodyti Katalikų bažnyčia, nes problemų atsirado ne dėl mūsų kaltės".