• Persijos įlankoje persekiojami du irakiečių karo laivai

    Jis užsiminė, kad tai galėtų būti savižudžių išpuoliai, bet atmetė masinio naikinimo ginklų panaudojimo galimybę.

    Per paskutinį savižudžio išpuolį kelio poste į šiaurės vakarus nuo Bagdado naktį iš ketvirtadienio į penktadienį žuvo trys amerikiečių kariai, nėščia moteris ir sprogusio automobilio vairuotojas. Praėjusį šeštadienį sprogus dar vienam automobiliui žuvo keturi JAV kariai.

    Tuo tarpu JAV tankams įsiveržus į Bagdadą šeštadienį kilusių susirėmimų metu buvo nukauta maždaug tūkstantis Irako karių, pranešė JAV pajėgų vadas. Tokį žuvusiųjų skaičių nurodė 3-osios pėstininkų divizijos, 2-osios brigados vadas pulkininkas Davidas Perkinsas (Deividas Perkinsas), vadovavęs kelių dešimčių tankų reidui į Irako sostinę.

    Paklaustas apie nuostolius irakiečių pusėje, D.Perkinsas teigė, kad per susirėmimus "žuvo maždaug tūkstantis" Irako karių.

    Savo ruožtu Irako kariškiai teigia, kad šeštadienį Tarptautiniame Bagdado oro uoste per mūšį, kurį irakiečiai esą laimėjo, buvo nukauti "šimtai" Jungtinių Valstijų karių.

    "Šimtų karių netekęs priešas buvo priverstas pasitraukti, ir Tarptautinis Saddamo (Husseino (Sadamo Huseino) oro uostas tapo užpuolikų kapinėmis", - teigiama Irako kariškių išplatintame pareiškime.

    Kiek anksčiau informacijos ministras Mohammedas Saeedas al-Sahafas (Mohamedas Saidas Sahafas) tvirtino, kad Irakas atkovojo nuo Bagdado centro apie 20 kilometrų nutolusį oro uostą, kurį JAV užpuolikai užėmė penktadienio rytą. "Respublikos gvardija visiškai kontroliuoja Saddamo tarptautinį oro uostą", - teigė M.S.al-Sahafas.

    "Mes nugalėjome juos, iš tiesų, mes juos sutriuškinome. Išstūmėme juos iš visos oro uosto teritorijos", - sakė ministras. "Viskas pakrypo kita linkme. Operacija vyksta mūsų naudai ir manau, kad netrukus ją užbaigsime", - tvirtino Irako ministras.

    Katare esančiame Centrinės vadovybės štabe kalbėdamas su televizijos stotimi CNN, aukštas JAV kariuomenės atstovas kapitonas Frankas Thorpas (Frenkas Torpas) sakė, jog Irako tvirtinimai apie atkovotą oro uostą "švelniai tariant, yra be pagrindo".

    "Mūsų pajėgos tebėra oro uosto teritorijoje. Čia vyksta padriki susirėmimai", - pridūrė F.Thorpas.

    JAV kariai prašo oro pajėgų paramos

    Bagdado oro uoste esantys JAV kariai šeštadienį paprašė oro pajėgų paramos kovojant su šiaurinėje oro uosto dalyje esančiais irakiečiais, turinčiais ir tankų, pranešė JAV kariniai šaltiniai. Šaltinių teigimu, apie oro uosto kontrolės perėmimą penktadienį paskelbusios JAV pajėgos buvo apšaudytos iš šiaurinės oro uosto teritorijos dalies.

    JAV kariai kovojant su irakiečiais paprašė oro pajėgų paramos - dažniausiai tai būna sraigtasparniai "Apache" arba karo lėktuvai. JAV teigia kontroliuojančios pakilimo taką, tačiau dar ne visus nuošalesnius oro uosto plotus.

    JAV atakuoja centrinį Irako Kerbalos miestą

    JAV naikintuvai ir sausumos pajėgos šeštadienį atakavo centrinį Irako Kerbalos miestą, siekdami apsaugoti link Bagdado judančias pastiprinimo pajėgas, pranešė JAV pareigūnai.

    "Karinių oro pajėgų pareigūnas pranešė, kad naikintuvai prieš pat vidurdienį (vietos ir Lietuvos laiku) 800 kilogramų svorio bombomis atakavo Respublikonų gvardijos būstinę, mieste esantį valdančiosios partijos "Baath" pastatą bei ginklų sandėlį.

    Virš miesto, esančio maždaug už 110 kilometrų į pietvakarius nuo Bagdado, pakilo trys milžiniški dūmų kamuoliai, o viena iš bombų greičiausiai sukėlė tolimesnių sprogimų seriją.

    Mieste taip pat buvo keletas JAV kariuomenės dalinių ir vienas iš jų pranešė, kad juos apšaudo granatsvaidžiais ir Kalašnikovo automatais AK-47 ginkluoti irakiečiai.

    Bagdade pasiliks "gausios" JAV pajėgos

    "Gausios" Jungtinių Valstijų pajėgos veržiasi į Bagdadą, tačiau užuot trumpam patruliavę, rengiasi pasilikti Irako sostinėje, Katare įsikūrusioje JAV centrinėje vadavietėje šeštadienį sakė armijos atstovas.

    "Dabar mūsų pajėgos yra Bagdade ... jos yra Bagdado miesto viduryje, - naujienų agentūrai "Reuters" teigė kapitonas Frankas Thorpas (Frenkas Torpas). - Mes ir toliau veršimės, tai daugiau negu patruliavimas, kuris prasideda ir baigiasi. Mes esame mobilios pajėgos, taigi veršimės toliau, tam į miestą pasiųstas gausus karių skaičius".

    Jis atsisakė įvardyti į Irako sostinę vykstančių pajėgų skaičių arba paaiškinti, ką turėjo omenyje kalbėdamas apie miesto "vidurį".

    Per reidą Bagdade nukautas JAV tanko vadas

    JAV pajėgoms šeštadienį judant Bagdado centru, intensyvaus irakiečių apšaudymo metu žuvo JAV tanko vadas, o dar du kariai buvo sužeisti, pranešė aukštas pareigūnas. "Vienas karys per susirėmimus žuvo", - teigė 3-osios pėstininkų divizijos 2-osios brigados vadas pulkininkas Davidas Perkinsas (Deividas Perkinsas).

    Paklaustas, kaip žuvo karys, D.Perkinsas teigė, kad tanko vadas buvo "sužeistas į galvą". Taip pat vienas karys buvo sužeistas į krūtinę, o dar vienas - į petį, teigė D.Perkinsas.

    JAV kariuomenė Bagdade kovoja su Irako pajėgomis

    JAV kariuomenė Bagdade susirėmė su negausiomis elitinės Irako Respublikos gvardijos specialiosiomis pajėgomis ir Respublikos gvardijos daliniu, pranešė JAV kariuomenė.

    "Gavome pranešimų apie susirėmimus su negausiomis specialiosiomis Respublikos gvardijos pajėgomis, taip pat šiuo metu vykta susirėmimas su Respublikos gvardijos Nidos divizija", - televizijai MSNBC teigė JAV centrinės vadovybės Katare atstovas kapitonas Frankas Thorpas (Frenkas Torpas).

    "1-asis jūrų pėstininkų ekspedicinis būrys šįryt sutriuškino Respublikos gvardijos Nidos diviziją", - teigė jis. Kiek anksčiau F.Thorpas teigė, kad JAV pajėgos prasiskverbė į Bagdado centrą - pirmą kartą per 17 dienų trunkantį karą, kurio metu siekiama nuversti šalies prezidentą Saddamą Husseiną (Sadamą Huseiną). Penktadienį JAV pajėgos užėmė tarptautinį miesto oro uostą.

    3 JAV kariai žuvo per eismo nelaimę

    Jungtinių Valstijų pajėgų kontroliuojamame Bagdado oro uoste susidūrus transporto priemonėms žuvo trys JAV kariai, pranešė JAV kariuomenės vadas.

    Pasak JAV armijos 3-osios pėstininkų divizijos pirmajai brigadai vadovaujančio pulkininko Willo Grimsley (Vilo Grimslio), kariai žuvo penktadienio vakare per "šarvuotų transporto priemonių incidentą", bet daugiau įvykio detalių nepateikė. Kol apie žūtį nepranešta artimiesiems, karių pavardės viešai neskelbiamos.

    Prie Bagdado oro uostą užėmusių karių - 2 tankų kuopos

    Į pietų Bagdadą šeštadienį įsiveržę JAV tankai po žvalgybinės operacijos prisijungė prie miesto oro uoste esančių karių. "Šiuo metu jie yra oro uoste", - pranešė įvykio vietoje esantis "Reuters" korespondentas. Tarptautinis Bagdado oro uostas yra maždaug už 20 kilometrų į pietvakarius nuo miesto centro.

    Pietiniu greitkeliu į Bagdadą atvyko mažiausiai 20 tankų "Abrams" ir 10 kovos mašinų "Bradley". Tankai atvyko iš pietų pusės, o pasiekę Tigro upės vingį, už kurio yra Bagdado universitetas, pasuko į vakarus. "Tankai buvo apšaudyti smulkiaisiais ginklais, tačiau rimtesnio pasipriešinimo nesutiko", - teigė korespondentas.

    Kol kas apie šios misijos metu patirtas aukas nepranešama, tačiau JAV ir britų pajėgos nuogąstauja, kad 5 mln. gyventojų turinčio Bagdado gatvėse gali prasidėti daug aukų pareikalausiantys gatvių susirėmimai. Operacijoje dalyvavo dvi tankų kuopos, dažniausiai turinčios po 14 tankų.

    JAV pajėgos pasiekė Bagdado centrą

    Pirmą kartą per septyniolika karo dienų Jungtinių Valstijų pajėgos įsiveržė į Bagdado centrą, šeštadienį sakė JAV kariuomenės atstovas. "Dabar mūsų pajėgos yra Bagdado mieste, mes pasistūmėjome tiesiai į (jo) vidurį. Per naktį sulaukėme padrikų susirėmimų ir toliau judame tiesiai miesto širdies link", - televizijai MSNBC sakė kapitonas Frankas Thorpas (Frenkas Torpas).

    "Jūrų pėstininkų ekspedicinių pajėgų ir 5-ojo korpuso kariai tęsia kovas su priešu. Išnaudojame galimybes veržtis pirmyn", - sakė jis. Jokių Irako valdžios komentarų kol kas negauta.

    Šeštadienį Bagdado apylinkėse, apytikriai už 10 kilometrų nuo centro, tarp Irako ir JAV pajėgų įvyko nuožmus susirėmimas, naujienų agentūrai AFP teigė liudininkas.

    "Kovos šįryt tęsėsi nuo penktos iki aštuntos valandos (nuo 3 val. iki 6 val. Lietuvos laiku), - pakeliui į oro uostą sakė iš Bagdado Jarmuko rajono kilęs elektrikas Kamalas. - Tai buvo pragaras. Mes atsidūrėme mūšio lauke. Tai vyko kelyje į oro uostą, maždaug 10 kilometrų nuo oro uosto".

    Bagdadas toliau bombarduojamas

    Irako sostinėje šeštadienį buvo tęsiamas visą naktį trukęs intensyvus bombardavimas, o penktadienį vakare šalies televizija rodė, kaip prezidentas Saddamas Husseinas (Sadamas Huseinas) vaikštinėja po miestą.

    Garsūs sprogimai retkarčiais nugriaudėdavo ir netoli Bagdado centro, virš kurio skraidė JAV ir britų karo lėktuvai, pranešė AFP korespondentas, o CNN teigia, kad JAV šarvuočių avangardas jau yra "sostinės širdyje".

    Nepaisant intensyvių bombardavimų pietinėje miesto dalyje, nutrūkusio vandens ir elektros tiekimo, bagdadiečiai vaikščiojo miesto gatvėse, o keliuose pasirodė automobiliai ir autobusai. Maždaug 8 val. 30 min. vietos (ir Lietuvos laiku) sprogimo banga sukrėtė aukštus pastatus Bagdado centre.

    Sprogimai ir priešlėktuvinių pabūklų salvės mieste girdėjose beveik visą naktį, tačiau įvykių vietoje esantys korespondentai kol kas negali nurodyti, kokie taikiniai buvo atakuoti ir kokia jiems padaryta žala.

    CNN teigimu, 2-osios brigados tankai ir 3-oji pėstininkų divizija, per anksti ryte vykusį įsiveržimą įsiskverbė "giliai už miesto ribų". Ten ji patyrė "stiprų, tačiau nenuoseklų pasipriešinimą" ir buvo atakuota horizontaliai šaudomais priešlėktuviniais ginklais, granatomis ir smulkiaisiais ginklais.

    Kiek ramiau dūmų pilname mieste tapo maždaug 7 val. vietos (ir Lietuvos) laiku, tačiau jau netrukus jame buvo atnaujinti bombardavimai.

    Kylantys ugnies kamuoliai buvo matomi Bagdado pietvakariniuose priemiesčiuose, kur JAV pajėgos teigia užėmusios tarptautinį Bagdado oro uostą. Penktadienį vakare Bagdado centre sprogo raketa.

    Kreipdamasis per televiziją prezidentas Saddamas Husseinas siekė sutelkti šalies žmones bei paraginti priešinti prie sostinės artėjančioms JAV pajėgoms, jau užėmusioms Bagdado oro uostą.

    JAV tankai skinasi kelią į pietinį Bagdadą

    Šeštadienį Jungtinių Valstijų tankai prasiskynė kelią į prie pietinį Bagdadą, ir per septyniolika dienų trunkantį JAV vadovaujamą Irako puolimą tai yra pats didžiausias sausumos kariuomenės pasistūmėjimas sostinės centro link, pranešė kariniai šaltiniai.

    Į Bagdadą vedančiu pagrindiniu pietiniu greitkeliu per Davros priemiestį, kurį nuo sostinės centro skiria apytikriai 12-14 km, triukšmingai įžlegėjo mažiausiai dvidešimt tankų "Abrams" ir dešimt kovinių mašinų "Bradley", dalyvaujančių miesto puolimo misijoje.

    Drauge su 3-ąja pėstininkų divizija, kuri tvirtina penktadienį užėmusi Bagdado pietvarakriuose esantį oro uostą, keliaujančiam naujienų agentūros "Reuters" korespondentui Luke'ui Bakeriui (Lukui Beikeriui) šaltiniai sakė, kad tankai pasiekė Tigro upės kilpą.

    "Atrodo, kad jie siekia susijungti su pajėgomis netoli oro uosto", - sakė L.Bakeris. Bagdado oro uostas nuo miesto centro yra nutolęs apie 20 km į pietvakarius. "Jie mėgina atkirsti 8-ąjį greitkelį (vedantį į Bagdadą) ... ir suka į vakarus oro uosto link", - sakė jis.

    Kol kas iš misijos negauta jokių pranešimų apie pasipriešinimą ar aukas Jungtinių Valstijų ir Didžiosios Britanijos pajėgos baiminasi, kad penkis milijonus gyventojų turinčiame mieste joms gali tekti stoti į kruvinus gatvių mūšius.

    Kasetinės bombos Bagdade sužeidė 8 žmones

    Naktį Irako sostinėje numestos dvi kasetinės bombos sužeidė aštuonis žmones, šeštadienį naujienų agentūrai AFP teigė gyventojai. Smulkios bombų skeveldros pažiro kieme tarp kelių plytinių namų. Tėvai vaikus mėgina laikyti nuo jų atokiau.

    "Dvi bombos nukrito mūsų rajone maždaug 3 val. (1 val. šeštadienį Lietuvos laiku), paskui buvo dar dvi raketos", - sakė 35 metų Samiras (Samiras), gyvenantis pietvakarinėje miesto dalyje, Baladijato kvartale.

    "Bombardavimas tęsėsi iki šešių (4 val. Lietuvos laiku), - sakė jis. - Nesuprantame, kodėl jie mus bombardavo. Esame vargingi žmonės ir neturime jokių ginklų".

    Kvartale gyvena 50 tūkst. žmonių, dauguma jų - palestiniečių šeimos, kurios į šiaurinį Haifos uostą atsikėlė dar 1948 metais, per pirmąjį arabų ir Izraelio karą.

    Į nelaisvę paimti 8 amerikiečių kariai žuvo

    Šeštadienį Pentagonas paskelbė, kad aštuoni amerikiečių kariai, patekę į pasalą kartu su dabar išgelbėta eiline Džesika Linč (Jessica Lynch), žuvo.

    JAV karinėje ligoninėje Vokietijoje po patirtų sužeidimų sveikstanti Dž. Linč (Jessica Lynch) buvo tarp 15 karių iš 507-osios aprūpinimo kuopos, kurie buvo laikomi arba dingusiais be žinios, paimtais į nelaisvę arba nužudytais, kai jų automobilių vilkstinė pateko į Irako pajėgų pasalą.

    19-metę Dž. Linč (Jessica Lynch), kurią irakiečiai laikė Nasirijos ligoninėje, per kruopščiai suplanuotą operaciją išgelbėjo amerikiečių specialiosios pajėgos. Per šią operaciją buvo rasti 11 asmenų kūnai, iš kurių du buvo neamerikiečiai. Devynių kariškių palaikai buvo nugabenti į Delavaro oro pajėgų bazę, kur teismo ekspertai atliko DNR testus, kad nustatytų žuvusiųjų tapatybę. Vieno asmens tapatybė kol kas dar nežinoma.

    Pentagonas paskelbė, kad 2 iš 14 amerikiečių, kurie buvo toje pačioje vilkstinėje su Dž. Linč (Jessica Lynch), žuvo per susišaudymą, penki buvo paimti į nelaisvę, o dar septyni dingo be žinios. JAV pareigūnai teigia, kad tarp devynių rastų kūnų gali būti keli amerikiečių jūrų pėstininkai, tą pačią dieną dingę be žinios per kitą incidentą netoli Nasirijos.

    JAV kariai nušovė 7 Irako gyventojus

    Penktadienį amerikiečių kariai nužudė septynis Irako civilius gyventojus, tarp jų tris vaikus, per incidentą kelio poste į pietryčius nuo Bagdado.

    Per televizijos stotį "ABC" buvo paskelbta, kad amerikiečių 5-ojo jūrų pėstininkų pulko kariai pradėjo šaudyti į vieną automobilį, kai šis nesustojo kelio poste. Žuvo vienas civilis. Už šio automobilio važiavo karinė mašina, kurios vairuotojas taip pat bandė pravažiuoti kelio postą nesustodamas. Amerikiečiai vėl pradėjo šaudyti, ir mašina apvirto.

    Per šį incidentą žuvo žmonės, buvę mikroautobuse ir kaimo sunkvežimyje, kurie važiavo paskui minėtą mašiną.

    Basroje S.Huseino lojalistai nori pasiduoti

    Arabų laikraštis "Asharq al-Aswat" pranešė apie Irako prezidento Sadamo Huseino (Saddam Hussein) valdančiosios "Baath" partijos lyderių pareikštus ketinimus pasiduoti Basros miestą apsupusioms britų pajėgoms.

    Pasak laikraščio, Irako valdančiosios partijos lyderiai šią žiną esą perdavė šiitų religiniam atstovui Muhamedui al-Boslimiui (Mohammed al-Bosslimi). Jie neva teigė, kad bijo Basros gyventojų keršto, todėl, jeigu Bagdadas būtų paimtas, jie norėtų pasiduoti.

    Arabų leidinyje rašoma, kad šiitų atstovas su 12 aukštų "Baath" partijos narių buvo susitikęs prieš dvi dienas. S. Huseino (Saddam Hussein) lojalistai esą taip yra pasirengę pasiduoti ir amerikiečių pajėgoms, jeigu jos įžengtų į Basrą.

    "Nekenčiamos partijos nariai, jeigu jie sudės ginklus, nori apsisaugoti nuo žmonių pykčio," sakė M. al-Boslimis (Mohammed al-Bosslimi).

    Britų pajėgos 1,5 mln. gyventojų turinčią Basrą yra apsupusios nuo pat karo Irake pradžios. Buvo tikimasi, kad miesto šiitų musulmonų dauguma surengs sukilimą prieš Irako diktatoriui lojalius karius, nes panašus sukilimas jau vyko per 1991 m. Persijos įlankos karą, tačiau tada šiitai nesulaukė paramos iš amerikiečių. Manoma, kad dabar irakiečiai yra atsargesni, nes baiminasi galimų represijų.

    Sudužus JAV sraigtasparniui, žuvo 2 JAV kariai

    Šeštadienio rytą, centriniame Irake sudužus sraigtasparniui "AH-1W Super Cobra", žuvo du amerikiečių jūrų pėstininkai.

    Pasak sąjungininkų centrinės vadavietės, preliminariais duomenimis, jūrų pėstininkų sraigtasparnis sudužo "ne dėl priešiškos ugnies". Kol kas šio incidento priežastys yra tiriamos, tačiau žuvusių kariškių pavardės neskelbiamos, nes pirmiausia ši žinia bus pranešta jų artimiesiems.

    Oro uosto pusėje aidi artilerijos kanonada

    Penktadienį vakare Bagdade prabilo sunkioji artilerija - kanonada aidi iš pietvakarinio Bagdado pakraščio, kur yra amerikiečių užimtas Bagdado oro uostas, esantis už 20 kilometrų nuo miesto centro. Tuo tarpu Irakas žada atlikti kankinių operacijas.

    "Artilerijos ugnies dundėjimas drebina sostinę, sklinda iš pietvakarių. Kanonada ką tik prasidėjo. Nežinome, ar tai šaudo Irako ar amerikiečių pabūklai", - praneša "Reuters" korespondentas Samia Nakhoul (Samija Nachulas).

    Irakas paskelbė galįs naktį į šeštadienį imtis "neįprastų" veiksmų prieš Bagdado oro uostą užėmusias JAV pajėgas. Tačiau Irakas neketina panaudoti cheminio ar branduolinio ginklo prieš į šalį įsiveržusias JAV ir britų pajėgas.

    "Mes prieš jas įvykdysime neįprastą, nebūtinai karinį, aktą, - penktadienį per spaudos konferenciją pareiškė Irako informacijos ministras Muhamedas Saidas al-Sahafas, pridurdamas, kad tai gali įvykti šiąnakt. - Mes gerai pamokysime tuos samdinius".

    Paklaustas, ar Irakas pasinaudos masinio naikinimo ginklais, M.S.al-Sahafas teigė: "visiškai ne. Tačiau vykdysime tam tikras kankinių operacijas".

    Irakas neigia JAV ir britų kaltinimus dėl masinio naikinimo ginklo turėjimo. JAV ir sąjungininkių pajėgos yra pasirengusios reaguoti į Irako ataką, naudojant cheminį ar bakteriologinį ginklą.

    Irakas teigia mūšyje dėl oro uosto pamokęs priešą

    Irakas tvirtina, kad penktadienį jo ginkluotosios pajėgos per kovas dėl tarptautinio Bagdado oro uosto sunaikino 11 JAV tankų ir aštuonis pėstininkų šarvuočius.

    Irako karinė vadovybė išplatino pareiškimą, kad mūšiai dėl už 20 kilometrų nuo sostinės esančio oro uosto penktadienio pavakarę dar tęsėsi.

    "Elitinė Respublikos gvardija ir "Fedayeen" savanoriai prisiekė sutriuškinti priešą ir gerai jį pamokyti, kad žinotų, kokie vyrai mes esame", - sakoma pareiškime.

    Jame teigiama, kad Irako pajėgos per praėjusią parą kitose šalies dalyse sunaikino dar septynis amerikiečių ir britų tankus, penkis pėstininkų šarvuočius ir numušė vieną JAV sraigtasparnį.

    JAV pripažįsta Bagdade veikiant eltinius dalinius

    M. S. al-Sahafas penktadienį taip pat pareiškė, kad JAV pajėgos tarptautiniame Bagdado oro uoste yra visiškai apsuptos ir izoliuotos. Jos turėtų pasiduoti, nes amerikiečių kariai neturintys jokių šansų ištrūkti gyvi.

    JAV kariuomenė penktadienį pranešė, kad prie Bagdado vis dar veikia Irako prezidentui S. Husseinui ištikimi specialieji Respublikos gvardijos daliniai.

    Tuo tarpu JAV jūrų pėstininkai penktadienį pranešė, jog iš pietryčių pusės prie Bagdado artėjančios JAV vadovaujamos pajėgos sutriuškino Irako Respublikos gvardijos Nidos diviziją. Divizija "liovėsi egzistavusi kaip veiksminga kovojanti jėga", - kartu keliaujančiam naujienų agentūros "Reuters" korespondentui Seanui Maguire'ui (Šonui Magvairui) teigė JAV karininkas.

    Pasak pareigūnų, sunaikintos dvi iš trijų divizijos brigadų o trečioji dingo be žinios. Aršiu nacionalizmu bei lojalumu S. Husseinui garsėjančią Irako Respublikos gvardiją sudaro šešios divizijos, kuriose tarnauja apie 70 tūkst. kareivių. JAV teigia sunaikinusios taip pat ir kai kurias kitas divizijas.

    Persijos įlankoje persekiojami du irakiečių karo laivai

    Jungtinių Valstijų jūrų laivynas penktadienį pranešė, jog ieško dviejų Irako karinių laivų, kurių įgulos gali bandyti nuleisti į vandenį minas Persijos įlankoje.

    Pasak naujienų agentūros "Reuters", JAV 5-osios flotilės ryšių tarnyba, įsikūrusi Bahreine, kreipėsi į prekybinius laivus ir pranešė, jog koalicijos pajėgos ieško dviejų Irako karinių laivų - "Al Shorook" ir "Al Fateh al Mobeen". Sąjungininkės prašo prekybinių laivų pagalbos susekant abu irakiečių laivus.