"Vakar vykdydamas operaciją nukrito mūsų sraigtasparnis "Black Hawk", - per spaudos konferenciją Katare sakė brigados generolas Vincentas Brooksas (Vinsentas Bruksas).

"Vyksta įvykio tyrimas. Žuvo keli mūsų kariai, tačiau nemanome, kad dėl to kalta priešo ugnis", - pridūrė jis.

Taipogi tiriama galimybė, kad Amerikos raketa "Patriot" numušė virš Irako skridusį JAV karinio jūrų laivyno naikintuvą bombonešį "F/A-18C Hornet", ketvirtadienį pranešė JAV gynybos pareigūnai. "Mes tiriame visas galimybes", - sakė JAV pareigūnas, paprašytas pakomentuoti žiniasklaidos pranešimus, kad vienvietį naikintuvą trečiadienį galėjo numušti į dvi irakiečių raketas paleista priešlėktuvinė raketa "Patriot".

JAV pajėgos vis dar ieško dingusio naikintuvo ir jo piloto, kuris, pasak pareigūnų, katapultavosi netoli Kerbelos esančioje vietovėje.

Tačiau gynybos pareigūnai, pageidavę neskelbti savo pavardžių, pabrėžė, kad jokios su šiuo incidentu susijusios išvados kol kas nepadarytos.

Manoma, kad per dvi karo operacijos Irake savaites tai gali būti jau antrasis incidentas, kai koalicijos lėktuvas buvo numuštas "draugiškos ugnies".

Anksčiau amerikiečių raketa "Patriot" numušė Didžiosios Britanijos reaktyvinį lėktuvą "Tornado", ir žuvo abu jo įgulos nariai.

Vienas karo veiksmų regione esantis JAV gynybos pareigūnas agentūrai "Reuters" sakė, kadkol kas neturima jokios informacijos, kad naikintuvą galėjo numušti nuo žemės atidengta irakiečių ugnis. Tačiau jis pabrėžė, kad galutinės išvados šiuo klausimu kol kas nepadarytos.