"Visi suvokiame, kad tironija ir masinio naikinimo ginklai tirono rankose kelia pavojų visiems, juolab kai tie ginklai migruoja į teroristų rankas", - sakė C.Powellas ketvirtadienį per susitikimą Briuselyje su Vilniaus dešimtuko šalių ambasadoriais prie NATO.

NATO būstinėje vykusiame susitikime JAV valstybės sekretorius pabrėžė, kad "karo nenori niekas", tačiau šiuo atveju jis buvo neišvengiamas. Jis pareiškė esąs įsitikinęs, kad karinės operacijos Irake laukia greita sėkmė, tuo tarpu humanitarinės pagalbos ir šalies atstatymo darbai sulauks plačios paramos.

Vilniaus grupės ambasadoriai susitikime vylėsi, kad karinė kampanija greitai ir sėkmingai baigsis, ir NATO kartu su kitomis tarptautinėmis organizacijomis galės įsitraukti į demokratiško bei stabilaus Irako atstatymą po karo, pranešė Lietuvos URM.

Kaip pastebėjo susitikime dalyvavusi Lietuvos ambasadorė prie NATO Gintė Damušytė, Vilniaus dešimtuko šalys užėmė aiškią poziciją dėl Irako nuginklavimo ir prisidėjo prie tarptautinių pastangų kovojant su terorizmu.

Vilniaus dešimtukui priklausančių Albanijos, Bulgarijos, Estijos, Kroatijos, Latvijos, Lietuvos, Makedonijos, Rumunijos, Slovakijos ir Slovėnijos užsienio reikalų ministrai vasario 5 dieną pasirašė pareiškimą, kuriame teigiama, kad dabartinis Saddamo Husseino režimo keliamas pavojus reikalauja vieningo demokratinių valstybių bendruomenės atsako. Dokumente Jungtinių Tautų Saugumo Taryba raginama imtis reikalingų ir tinkamų veiksmų atsakant į Irako keliamą grėsmę tarptautinei taikai ir saugumui.

JAV Valstybės sekretorius užtikrino, kad įtemptu metu sulaukta politinė parama Vašingtonui buvo labai svarbi ir ji nebus pamiršta. Vilniaus grupės ambasadoriai savo ruožtu dėkojo JAV už nuolatinę paramą jų siekiams tapti NATO narėmis.