Redaktoriaus skiltyje laikraštis teigė, jog pirmadienio numerio pirmajame puslapyje išspausdinta fotografo Briano Walskio (Brajeno Valskio) nuotrauka buvo kompiuterio pagalba padaryta iš dviejų fotografijų, kuriose vaizduojamus įvykius skyrė tik kelios akimirkos.

Antradienį laikraštis susirado Pietų Irake esantį fotografą, kuris prisipažino, jog padarė fotomontažą. Laikraštis draudžia keisti naujienas atspindinčių vaizdų turinį, todėl nuo 1998 metų leidiniui dirbęs B.Walskis buvo atleistas.

2001 metais B.Walskis gavo tris apdovanojimus iš Kalifornijos spaudos fotografų asociacijos. Jis buvo pripažintas metų fotografu bei pagerbtas už fotografijas iš karštų taškų bei įvairių įvykių fotografijas. B.Walskis taip pat yra įtrauktas į JAV Senato spaudos fotografų galeriją, yra gavęs ir kitų apdovanojimų.

Laikraštis sakė, kad fotografas dvi nuotraukas redagavo, kad "pagerintų kompoziciją". Sumontuotoje nuotraukoje buvo matyti britų karys, šautuvu taikantis į minią Basroje. Pirmojoje nuotraukoje britų karys laiko ginklą ir ranka liepia nedėmesingų Irako civilių miniai atsitraukti.

Antroje nuotraukoje kareivis yra labiau atsipalaidavęs, jo ranka nuleista, pirmame Irako civilių plane matyti vyras su vaiku, kuris pirmojoje nuotraukoje buvo giliau minioje. Sumontuotoje nuotraukoje matyti kareivis iš pirmosios nuotraukos ir vyras su vaiku iš antrosios nuotraukos.