Manoma, kad čia sprogo galingas savadarbis užtaisas.

Ginkluotųjų pajėgų štabo viršininko pavaduotojo generolo leitenanto Rodolfo Garcia (Rodolfo Garsijos) teigimu, per sprogimą, kuris nugriaudėjo maždaug 19 val. vietos (13 val. Lietuvos) laiku, žuvo mažiausiai 15 žmonių. Šį incidentą jis pavadino "teroro išpuoliu".

Pasak kariuomenės pareigūnų, mažiausiai 35 per sprogimą sužeisti žmonės buvo pagultyti į ligonines.

Patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Roilas Golezas (Roilas Golesas) pranešė, kad po sprogimo šalyje imtasi papildomų saugumo priemonių, o į įvykio vietą nuvyko Davao meras Rodrigo Duterte (Rodrigas Dutertė), kuris "kontroliuoja padėtį".

Trečiadienio sprogimas įvyko praėjus beveik mėnesiui po ankstesnio sprogdinimo Davao tarptautiniame oro uoste, per kurį žuvo 23 ir buvo sužeista daugiau kaip 150 žmonių. Atsakomybę už šį išpuolį prisiėmė su "al Qaeda" teroristų tinklu siejama musulmonų grupuotė "Abu Sayyaf" (Kalavijo tėvas).

Dėl trečiadienio sprogimo oro uoste šalies vyriausybė apkaltino Moro islamo išlaisvinimo frontą (MIIF), tačiau sukilėlių grupuotė atmetė jai pateiktus kaltinimus.

Pasak MILF atstovo spaudai Eido Kabalu (Eido Kabalu), grupuotė norėtų, kad šis sprogimas būtų nuodugniai ištirtas, nes "per jį nukentėjo civiliai žmonės".

"Mes nesusiję su šiuo sprogimu. Kaip jau sakėme anksčiau, mes norime bendradarbiauti atliekant tyrimą. MILF neatakuoja civilių", - sakė jis.

Pasak E.Kabalu, netrukus po sprogimo į jį kreipėsi Davao mero padėjėjas ir paklausė, ar MILF nesusijęs su šiuo sprogimu.