Lyginama su Jacqueline Kennedy

Kai britai sužinojo, kad Obamas priims karalienė Elžbieta II, prie Bakingemo rūmų susirinko minia. "Ji atrodo kaip gražiausia manekenė. Stipri, protinga moteris. Manau jai čia patiks. Žmonės pasidaro šiltesni išvydę Obamas. Tokios minios nepamatysi, kai atvyksta kitos garsenybės. Michelle Obama turi stiprią aurą, panašiai kaip Jacqueline Kennedy Onassis", - sakė iš Leičesterio atvykusi Rebecca Smith, kuri su kitais britais prie Bakingemo rūmų laukė pirmosios JAV poros pasirodymo.

Per Obamų vizitą prisiminti ir 1961 metai, kai Jacqueline atvyko pirmojo oficialaus vizito į Paryžių. Tuomet jos vyras Johnas F.Kennedy pasakė: "Manau, kad ir man reikėtų prisistatyti... Esu tas vyras, kuris atlydėjo Jacqueline Kennedy į Paryžių. Ir man tai patinka."

Ir iš tiesų, Michelle Europoje neatrodo kaip B.Obamą lydintis asmuo. Ji jaučiasi lygiavertė JAV prezidento partnerė ir jai skiriama ne mažiau dėmesio. Žurnalistams kone vienodai svarbu, ką B.Obama pasakys susirinkusiems valstybių vadovams ir kokiais drabužiais pasirodys jo žmona.

Per pirmąsias kelionės į Europą dienas Michelle spėjo pademonstruoti daug apdarų. Pirmąją dieną ji persirengė net keturis kartus, todėl jos gerbėjai ją išvydo ir pasipuošusią geltona suknele, kurią pasiuvo Jasonas Wu (tas pats dizaineris, kuris sukūrė jai baltą inauguraciniam pokyliui skirtą suknelę) ir dėvinčią blizgučiais puoštą megztuką su sijonu, kuriuos ji nusipirko savo mėgstamoje elegantiškų drabužių parduotuvėje, ir kurie po to parduotuvėje buvo iššluoti akimirksniu. Apie madą rašanti spauda tiems drabužiams negailėjo dėmesio. "Manau, pasirinkta geriausia spalva - optimistinė, teikianti vilties, pabrėžianti, kiek vilčių žmonės deda į šią moterį", - parašė Marcas Karimzadeh mados tinklalapyje "Women's Wear Daily".

Vykdama į Bakingemo rūmus sutikti su karaliene, M.Obama pasirinko labiau tradicinį juodai baltą apdarą. Ir nors oras Londone buvo nelabai šiltas, ji vilkėjo palaidinę be rankovių, nes prezidento žmona labai mėgsta tokio tipo drabužius (su tokia suknele ji pozavo net oficialiam savo portretui, kuris bus pakabintas Baltuosiuose rūmuose). Vis dėlto vykdama pas karalienę ji užsimetė trumpą mantiją, tačiau atvykusi į premjero Gordono Browno valstybių vadovams surengtą vakarienę ji vėl vilkėjo dramblio kaulo spalvos apdarą be rankovių.

,b>Puodelis angliškos arbatos

Tačiau Michelle į Londoną atvyko ne drabužių demonstruoti. Per visą viešnagę jos dienotvarkė buvo labai įtempta. Tuo metu, kai jos vyras prezidentas kartu su G.Brownu atsakinėjo į žurnalistų klausimus, ji su britų premjero žmona Sarah Brown nuvyko į Meggie's vėžio centrą vakarų Londone. Susitikusi su pacientais ir ligoninės personalu Michelle priminė, kad jos vizitas susijęs su labdara. Ligoninėje ji sužavėjo visus, nes kiekvienam paduodama ranką prisistatė: "Michelle", be to, sutiko išgerti puodelį tradicinės angliškos arbatos, nors žinoma, kad ji nėra šio gėrimo mėgėja.

"Jos šiluma ir kantrybė, kurią jį čia parodė, sužavėjo visus", - sakė Maggie's vėžio centro vadovė Laura Lee, o ligoninėje besigydanti Trudi Cogdell negalėjo atsidžiaugti, kad pirmoji JAV ponia "tokia draugiška". "Ji labai miela dama, ji labai atvira... Ji pasikalbėjo su kiekvienu", - negalėjo atsistebėti moteris.

Michelle visuomet stengiasi bendrauti labai betarpiškai. Tiesa, susitikusi su karaliene iš pradžių ji laikėsi nustatyto protokolo, tačiau paskui ėmė elgtis kaip yra įpratusi ir net, kai abi moterys ėmė kalbėti apie jųdviejų ūgio skirtumą ir batus, apkabino Jos Didenybę, nors prie karalienės prisiliesti negalima. Pasakojama, kad karalienė buvo taip sužavėta, kad net pasakė viešniai: "Dabar, kai mes jau susipažinome, gal galėtume palaikyti ryšį?"

Taigi britai padarė išvadą, kad neįmanoma nemėgti JAV prezidento žmonos, kuri "visada šypsosi, spinduliuoja šilumą ir net sąmojingai mirkteli". Strasbūre M.Obama susitiko su Prancūzijos prezidento žmona Carla Bruni Sarkozy, kuri taip pat garsėja geru skoniu ir nepriekaištinga išvaizda.

Nepaprastai sėkmingai prasidėjo Obamų vizitas į Europą. Dabar jau kalbama ir apie tai, kad šiltas Michelle įvaizdis pagerins amerikiečių reputaciją visame pasaulyje. "Matydami pirmąją ledi, kuri rodyte rodo, kad Amerika nėra tolima, kad prie jos galima priartėti, žmonės ima tikėti, kad ir su Amerika galima sutarti", - padarė išvadą BBC komentatorius.