Prieštankinės raketos "Kornet-E" buvo paleistos į du JAV tankus "Abrams M1A1", sakoma pranešime. Tai buvo pirmieji šios rūšies tankai, "kada nors sunaikinti priešo ugnimi mūšio metu".

JAV gynybos sekretorius Donaldas Rumsfeldas (Donaldas Ramsfeldas) pareiškė, kad karinė įranga buvo persiųsta į Iraką iš kaimyninės Sirijos. Jis įspėjo, kad jeigu tokie ginkluotės persiuntimai nesiliaus, Damasko vyriausybė bus laikoma už juos atsakinga.

Nei Rusijos gynybos eksporto komitetas, nei Tulos prietaisų konstravimo biuras kompleksų "Kornet-E" niekada netiekė į Iraką, pareiškė pirmadienį Rusijos Federacijos karinio ir techninio bendradarbiavimo su užsienio valstybėmis komiteto darbuotojai.

Tulos prietaisų konstravimo biure sukurtas prieštankinis raketų kompleksas "Kornet-E" ne kartą buvo demonstruotas tarptautinėse ginklų parodose ir buvo leista jį eksportuoti. Specialistų vertinimu, kompleksas "Kornet-E" (pagal Vakarų klasifikaciją AT-14) yra viena efektyviausių kovos su tankais ir kita šarvuotąja technika priemonių. Jis gali pramušti 1200 mm storio tankų šarvus, o geriausi užsienio analogai - tik 900 mm.

"Kornet-E" šūvio nuotolis 5 500 metrų dieną ir 3 500 metrų naktį.

"Kornet-E" gali būti pritaikyti pašauti tankus arba naikinti bunkerius, lauko įtvirtinimus, paleidimo įrenginius, taip pat priešo gyvąją jėgą bei negreitai judančius taikinius ore ar vandenyje bet kuriuo paros metu. Jis nutaikomas į taikinį lazeriniu arba specialiu naktiniu taikikliu.

Specialistų vertinimu, prieštankinis raketų kompleksas "Kornet-E" dabar yra vienintelė pasaulio rinkoje vežiojamoji ar nešiojamoji prieštankinė sistema, nutaikoma lazerio spinduliu.

Komplekso paleidimo įrenginys sveria 20 kg, nutaikymo įrenginys - 11 kg, konteineris su raketa - 29 kg.

"Kornet-E" nereikia specialaus techninio aptarnavimo 10 metų.