M.A.Kasabas kaltinamas "kariavęs karą su Indija" ir žmogžudystėmis. Du įtariami jo bendrininkai Sanahuddinas Mohammadas ir Fahimas Ansari taip pat pasirodė teisėjui per vaizdo ryšį. Jiems pateikta daugiau kaip tuzinas kaltinimų.

Indija apkaltino 47 žmones, kurių 45 yra Pakistano piliečiai, suplanavus ir įvykdžius lapkričio 26-29 dienos išpuolį Indijos finansų centre Mumbajuje. Delis mano, kad už tai atsakinga Pakistane įsikūrusi sukarinta grupuotė "Lashkar-e-Taiba", ir reikalauja, kad Islamabadas išduotų įtariamuosius.

Iš pradžių Islamabadas neigė, kad M.A.Kasabas yra Pakistano pilietis, bet paskui tai pripažino.

11 tūkst. puslapių kaltinamajame akte pateikti daugiau kaip 2,2 tūkst. liudininkų pasakojimai ir kiti įrodymai, kuriuos pateikė JAV Federalinis tyrimų biuras, padėjęs Indijos policijai atlikti tyrimą. Tarp nurodomų pagrindinių planuotojų yra Hafizas Mohammadas Saeedas, įsteigęs "Lashkar-e-Taiba", ir kiti šios islamistų kovotojų grupuotės aukšto rango nariai.

Išpuoliai Mumbajuje nutraukė 5 metus trukusį taikos procesą tarp branduolinius ginklus turinčių valstybių, kurios nuo 1947 metų, kai tapo nepriklausomos nuo Didžiosios Britanijos, kariavo tris kartus.