17-metis Timas Kretschmeris ( trečiadienį įsiveržė į savo buvusią vidurinę mokyklą vaizdingame Vinendeno miestelyje Pietų Vokietijoje ir nušovė devynis 15-16 metų amžiaus moksleivius ir tris mokytojus.

Šimtams policijos komandosų ir snaiperių, kurie buvo pasitelkę sraigtasparnius ir šunis, persekiojant žudiką žuvo dar trys atsitiktiniai praeiviai.

Mažiau nei trys valandos nuo žudynių pradžios, paauglys per susišaudymą su policija buvo sužeistas ir tada šovė į save. Tokiu būdu bendras žuvusių žmonių skaičius yra 16.

Aiškiai sukrėsta Vokietijos kanclerė Angela Merkel šį nusikaltimą pavadino nesuvokiamu.

"Tai gedulo diena visai Vokietijai. Galvojame apie (aukų) šeimas ir draugus. Mes galvojame apie jus ir meldžiamės už jus", - pridūrė ji.

Vidaus reikalų ministras Wolfgangas Schauble įsakė visoje Vokietijoje ketvirtadienį iki pusės stiebo nuleisti vėliavas. Vinendene, kur gyvena maždaug 27 tūkst. žmonių, trečiadienį vyko pamaldos už žuvusiuosius.

Žudynės prasidėjo 9 val. 30 min. vietos (10 val. 30 min. Lietuvos) laiku, kai T.Kretschmeris įsiveržė į mokyklą, kurioje nebesimokė nuo praėjusių metų, išsitraukė 9 mm kalibro pistoletą ir ėmė šaudyti.

"Jis nuolat iš naujo užtaisydavo savo ginklą", - žurnalistams sakė vietos policijos viršininkas Konradas Geldenas.

"Jis tiesiog atidarė duris, išsitraukė ginklą ir pradėjo šaudyti, - vokiečių televizijai pasakojo vienas moksleivis. - Vienas žmogus matė kažkokį žmogų, nušautą į galvą".

"Mano brolis buvo klasėje, kurioje tai įvyko, - sakė kitas moksleivis. - Jis sėdėjo greta savo draugės ir į ją buvo šauta".

T.Kretschmeris į 10-ąją klasę buvo įėjęs tris kartus, savo interneto svetainėje praneša dienraštis "Bild". Trečią kartą jis pasakė: "Ar jūs visi dar nemirę?"

Mokytoja puolė užstoti vienos moksleivės ir buvo nušauta, praneša "Bild".

Tarp devynių mokykloje nušautų moksleivių yra aštuonios mergaitės, be to nušautos trys mokytojos, sakė Badeno-Viurtembergo žemės vidaus reikalų ministras Heribertas Rechas.

"Nenoriu šiuo metu per daug apie tai spėlioti ... Arčiausiai durų sėdėjo ... mergaitės", - sakė jis, tačiau pridūrė, jog tai, kad dauguma aukų buvo nušautos į galvą, rodytų, kad žudikas savo aukas rinkosi neatsitiktinai.

Vis dėlto pareigūnai sakė, kad žudikas tikriausiai neturėjo priežasties tokioms žudynėms ir kad nėra jokių požymių jį turėjus nuoskaudų dėl tos mokyklos.

"Ginkluotas žudikas norėjo sunaikinti visą mokyklą, - žurnalistams sakė H.Rechas. - Jis buvo visiškai niekuo neišsiskiriantis".

T.Kretschmerio išeidamas iš mokyklos gavo pažymėjimą su vidutiniškais pažymiais ir užsirašė į pardavėjų kursus, be to, nuolat sportuodavo sporto salėje ir priklausė vienam sporto klubui, nurodė H.Rechas.

Žiniasklaida pranešė, kad T.Kretschmerio tėvai namuose teisėtai laiko 18 šaunamųjų ginklų ir kad paauglys pasinaudojo vienu iš jų - pistoletu "Beretta". Jo tėvas Jorgas Kretschmeris priklauso ginklų klubui ir gali būti patrauktas baudžiamojon atsakomybėn, jei paaiškės, kad nerūpestingai laikė savo ginklus.