Renzo Levatori iš Pontificia Urbaniana universiteto perskaitė susirinkusiems specialų paskaitų ciklą.

Brolis Benigno – šventasis tėvas, vadovaujantis Italijos salos egzorcistams – teigia, kad „mafija nėra velnio apsireiškimas, o neteisingo gyvenimiško pasirinkimo rezultatas”.

Straipsnio autorius klausia: „Tai kodėl tuomet saloje tiek daug „velnią išvarančių” dvasininkų?“

„Galbūt todėl, kad mes nesislapstome ir pakankamai dažnai rengiame susitikimus ir paskaitų kursus”, - atsako dvasininkas. Salos valdžia pripažino specialaus mokymo tiems, kurie „išvaro velnią” svarbą. Anot dvasininkų, šiandien reikia skirti ypatingą dėmesį raganiams, juodosioms apeigoms, šėtoniškai muzikai ir madai: demonas dažnai naudojasi jais kaip vartais.Brolis Benigno teigia, kad reikia mokėti atskirti velnio apsėstuosius nuo psichiškai nesveikų žmonių.

Anot dvasininko, labiausiai paplitę yra vadinamosios slogios būsenos ir asmenybės susidvejinimo atvejai. Kartu su dvasininkai su velniu kovoja ir gydytojas Sergio Zappalà. Viena šio gydytojo pacientė, kurios ligos diagnozė buvo neaiški, po egzorcisto įsikišimo pasveiko.

Gydytojo teigimu, dažniausiai velnias pasirodo kokia nors psichiatrinės patologijos forma, tačiau jis gali būti ir bet kokios kitos ligos priežastimi.Sicilijos egzorcistai dirba ir tokiuose problemiškuose miestuose, kaip Gela.

„Labai dažnai jauni žmonės būna dezorientuoti ir tai nulemia, kad jie seka šėtoniška mada ir kultais. Gali būti, kad tikrasis demonas – tai vienatvė”, - teigia tėvas Enzo Romano.