"Jau laikas išmokti tai daryti, o ne svarstyti apie tai, kaip gera buvo dirbti tomis sąlygomis, kai šio teisės instituto nebuvo, arba galvoti, kad tie žmonės gavo pinigų už išteisinamąjį nuosprendį", - sakė D.Medvedevas.

"Tai tam tikras menas, teisinis menas. Ir reikia juo užsiimti", - pridūrė Rusijos prezidentas.

Šie prezidento žodžiai buvo pasakyti savaitei praėjus po prisiekusiųjų verdikto, išteisinančio keturis vyrus, kurie buvo įtariami susiję su Anos Politkovskajos nužudymu 2006 metais . Didelio dėmesio susilaukęs teismo procesas nedaug ką atskleidė apie šį nusikaltimą.

Prisiekusiųjų institutas, įkurtas posovietinėje Rusijoje, žymiai dažniau priima išteisinamuosius sprendimus negu teisėjai.

Tuo tarpu vyriausiasis Rusijos prokuroras teisino savo darbuotojus, kurie tarptautiniu mastu kritikuojami nesugebėję nuteisti keturių kaltinamųjų ar nustatyti tikrą šios akivaizdžiai užsakytos žmogžudystės organizatorių.

"Nematau priežasties juos keisti, jie dirbo principingai ir profesionaliai", - pareiškė generalinis prokuroras Jurijus Čaika, naujienų agentūros "Interfax" paklaustas apie A.Politkovskajos bylą.

Kremlių dėl žmogaus teisių pažeidinėjimo Čečėnijoje griežtai kritikavusi žurnalistė A.Politkovskaja buvo nušauta prie savo buto Maskvoje 2006 metų spalį.