"Koalicijos pajėgos 6 val. šįryt surengtu oro reidu pradėjo operaciją "Drąsus smūgis" ("Valiant Strike")", - sakoma JAV kariškių pranešime spaudai, kuris buvo išplatintas Bagramo oro pajėgų bazėje. "Operacijos "Drąsus smūgis" metu bus vykdomos puolamosios operacijos į pietryčius nuo Kandaharo", - sakoma jame.

JAV kariuomenės atstovas spaudai pulkininkas Rogeris Kingas (Rodžeris Kingas) pranešė, kad šioje operacijoje dalyvauja iki 1 000 daugiausiai amerikiečių kareivių, kuriems talkina Amerikos sraigtasparniai "Apache", "Chinook" ir "Black Hawk".

Pasak R.Kingo, siekiant "specifinių tikslų" surengtoje operacijoje dalyvauja JAV specialiosios pajėgos, įprastinė kariuomenė, taip pat kitos koalicijoje dalyvaujančios šalys.

Ketvirtadienio puolimas prasidėjo, nepraėjus nė valandai nuo karo operacijos prieš Iraką pradžios. Pasibaigus Irako lyderiui Saddamui Husseinui (Sadamui Huseinui) paskelbtam 48 valandų ultimatumui išvykti iš šalies, JAV pajėgos bombardavo paskirus karinius objektus, esančius Bagdade.

Kandahare įsikūręs afganistaniečių karinis vadas Khanas Mohammadas (Chanas Mohamadas) pranešė, kad amerikiečių ir afganistaniečių kariuomenė trečiadienį vakare nuvyko į pietryčius nuo šio miesto medžioti besislapstančių "al Qaeda" bėglių.

"Pajėgos nuvyko netoli Pakistano sienos esančio Marufo rajono kryptimi", - sakė K.Mohammadas. Marufo rajonas yra už 30 kilometrų į vakarus nuo sienos ir už 100 kilometrų į rytus nuo Kandaharo.

Kandahare, kuriame buvo įsitvirtinęs anksčiau Afganistaną valdęs Talibano judėjimas, pastarosiomis savaitėmis įvyko keli ekstremistų išpuoliai, kurie sekė po anksčiau surengtų intensyvių karinių operacijų šiame rajone.

Sausio mėnesį JAV kariuomenė pranešė surengusi puolimą prieš Adi Garo kalne esantį urvų kompleksą, kurio metu buvo nukauta iki 18-os prieš vyriausybę kovojančių sukilėlių. Šis kalnas yra maždaug už 80 kilometrų į pietryčius nuo Kandaharo.