Lėktuvui, kuriuo skrido 408 keleiviai ir 14 įgulos narių, 12 val. 19 min. vietos (5 val. 19 min. Lietuvos) laiku nutūpus Naritos oro uoste netoli Tokijo, sužeistieji greitosios pagalbos automobiliais buvo vežami į ligonines.

Lėktuvas po trumpo sustojimo Tokijuje toliau turėjo skristi į Los Andželą.

"Greitosios pagalbos automobiliais į šešias ligonines nuvežti 47 žmonės", - sakė Naritos municipalinės gaisrų ir nelaimių valdymo būstinės atstovė Sayuri Naito.

Šešiems žmonėms ligoninėje tikriausiai reiks gydytis iki trijų savaičių, o dar 41 žmogus patyrė lengvesnius sužeidimus, nurodė atstovė.

Vėliau keleiviai pasakojo apie tą incidentą, kuris įvyko lėktuvui laukiant leidimo tūpti.

"Lėktuvas staiga pradėjo suptis į kairę ir į dešinę, o tada žmonės buvo išsviesti aukštyn, - televizijai "Asahi" pasakojo vienas keleivis. - Jie du kartus smarkiai trenkėsi į lubas. Salono lubose, kiek mačiau, liko mažiausiai trys skylės".

Vienas jaunas vyras užsikirsdamas japoniškai sakė: "Tikrai išsigandau. Maniau, kad mirsiu. Lėktuvą taip kratė, visas mano kūnas sklandė ore. Salone visi garsiai šaukė".

"Northwest Airlines" atstovas Masashi Takahashi sakė: "Manoma, kad priežastis buvo oro turbulencija ... 25-30 minučių prieš tūpimą, kai degė ženklas, (reiškiantis, kad reikia užsisegti) saugos diržus".

"Skrydžio metu gavome piloto pranešimą, kad du ar trys žmonės buvo sužeisti. Tačiau (pilotas) turbūt įvertino (padėtį ir nusprendė), kad nėra būtinybės tūpti avariniu būdu", - žurnalistams sakė atstovas.

Japonijos televizijos reportažuose buvo matyti, kaip medikai išneša iš lėktuvo du keleivius - vieną ant neštuvų, o kitą - vežimėlyje. Be to, buvo matyti maža mergaitė aprišta galva.

Tarp sunkiausiai sužeistų žmonių yra trys filipiniečiai - du vyrai ir moteris, remdamasi vietos policija pranešė nacionalinė naujienų agentūra "Jiji".

Viena vidutinio amžiaus keleivė, kuri japoniškai kalbėjo su akcentu, televizijai TBS sakė: "Priešais mane sėdėjęs žmogus pakilo iki lubų. Žmogus už manęs susmuko ir atrodė netekęs sąmonės".

Vėliau meteorologai per televiziją parodė žemo slėgio sūkurio centrą rajone netoli oro uosto, kur skrido tas lėktuvas.