"Persijos įlankoje dislokuotos JAV ginkluotųjų pajėgų grupuotės 18-ojo oro desantininkų korpuso dalys tikriausiai stos į mūšį Irako teritorijoje 15-20 valandų anksčiau nei oficialiai prasidės karas su Iraku", - sakė generolas.

N.Kalininas pažymėjo, jog būtent 18-ojo oro desantininkų korpuso kariai per operacija "Audra dykumoje" 1991 metais pradėjo kovos veiksmus Irako teritorijoje "15 valandų anksčiau planuoto laiko".

"Tada 101-osios desantininkų puolimo divizijos dalys atliko tolimiausią šiuolaikinių karų istorijoje šuolį oru ir netikėtai smogė smūgį Irako kariuomenės užnugariui", - sakė N.Kalininas.

Jis pažymėjo, jog 18-ojo JAV korpuso dalys gali "savarankiškai vykdyti kovos veiksmus 3-7 paras".

"Amerikos desantininkai gerai parengti veikti karšto klimato sąlygomis ir turi didelį kovos patyrimą. Korpuso dalys yra gerai įvaldžiusios bendrų kovos veiksmų su JAV specialiųjų operacijų dalimis metodiką", - sakė Rusijos generolas.

Į 18-ojo JAV oro desantininkų korpusą įeina keturios divizijos (10-oji lengvoji pėstininkų, 24-oji motorizuotoji, 82-oji oro desantininkų ir 101-oji desantininkų puolimo), šešios brigados ir kovos bei užnugario aprūpinimo dalys. Iš viso šiame oro desantininkų korpuse yra 64 tūkst. karių.

Korpusas pritaikytas greitai permesti į įvairius pasaulio regionus atlikti kovos operacijų "mažo ir vidutinio intensyvumo" konfliktuose. Šio korpuso dalys dalyvavo kovos veiksmuose Grenadoje ir Panamoje.