Nors generolas buvo skubiai paguldytas į ligoninę, jo gyvybės išsaugoti nepavyko.

"Galiu patvirtinti, kad (Rzayevas) buvo nužudytas - tai nutiko šį rytą", - naujienų agentūrai AFP sakė Azerbaidžano VRM atstovas spaudai Sadiqas Gozalovas.

"Į generolą buvo šauta; jis buvo sunkiai sužeistas į galvą. Jis buvo išvežtas į karinę ligoninę Baku, kurioje mirė", - pridūrė pareigūnas.

Azerbaidžano gynybos ministerijos generalinio štabo viršininkas Najmaddinas Sadykhovas savo ruožtu irgi patvirtino televizijos kanalui nužudymo faktą. Pasak jo, R.Rzayevo kūnas dabar yra morge.

Generolo nužudymą tiria Azerbaidžano generalinė ir karinė prokuratūros.

Pasak S.Gozalovo jis neturi jokios informacijos apie galimus nužudymo motyvus.

Televizija ANS pranešė, kad generolas leitenantas R.Rzayevas vadovavo oro ir priešlėktuvinės gynybos pajėgoms nuo 1992 metų. Jis tapo aukščiausio rango pareigūnu, nužudytu Azerbaidžane nuo praėjusio dešimtmečio pradžios.

Naftą eksportuojantis Azerbaidžanas yra strategiškai svarbiame, tačiau neramiame Pietų Kaukazo regione, kuriame dėl įtakos varžosi Rusija ir Jungtinės Valstijos.

Iš šios musulmoniškos Kaspijos jūros pakrantės šalies nutiestais vamzdynais nafta teka į Europos šalis.

Azerbaidžanas formaliai tebekariauja su kaimynine Armėnija dėl separatistinio Kalnų Karabacho regiono, kuriame gyvenantys etniniai armėnai atsikratė Baku kontrolės per praėjusio dešimtmečio pradžioje vykusį karą.