Kiek anksčiau apie šį išpuolį buvo telefonu perspėtas Raudonasis Kryžius, todėl policija suspėjo evakuoti ir uždaryti teritoriją.

"Mums buvo pranešta apie bombos (sprogimo) grėsmę, ir patarta laikytis toliau nuo langų. Ir staiga "bum". Matėme kaip dreba langai, kompiuteriai", - pasakojo 29-erių prancūzas Simonas, dirbantis šiame rajone.

Sprogimo vietoje liko metro gylio duobė, apgadinta daugiau kaip 30 netoliese stovėjusių automobilių, išbyrėjo langų stiklai gretimuose biuruose, pažymima policijos pranešime.

Pasak žiniasklaidos, buvo sustabdytas eismas rajone gatvėse, taip pat ir metropoliteno linijoje, vedančioje į Madrido oro uostą "Barajas".

Išvakarėse Ispanijos Aukščiausiasis teismas uždraudė dviem Baskijos nepriklausomybės siekiančioms partijoms - D3M ir "Askatasuna" - dalyvauti kovo 1-ąją vyksiančiuose regionų valdžios rinkimuose, nes šios partijos siejamos su ginkluota baskų separatistų grupuote ETA.

Vidaus reikalų ministras Alfredo Perez Rubalcaba (Alfredas Peresas Rubalkaba) tvirtina, jog šis išpuolis yra ETA reakcija į teismo sprendimą.

"Tai ką ETA padarė šį rytą ratifikuoja praėjusį vakarą Aukščiausiojo teismo priimtą sprendimą", - sakė A.P.Rubalcaba žurnalistams sprogimo vietoje sostinės verslo rajone "Campo de las Naciones".