Teisingumo departamento atstovai pranešė, kad incidentą tiriantys policijos pareigūnai jau penktadienį gali pateikti surinktą medžiagą prokuratūrai. Po to gali būti formaliai pateikti kaltinimai žmogžudyste ir išduoti arešto orderiai.

Davao meras Rodrigo Duterte (Rodrigas Dutertė) pranešė, jog policija gavo įtikinamų įrodymų, kad Moro islamo išlaisvinimo frontas (MIIF) susijęs su šiuo žiauriausiu per dvejus metus teroro išpuoliu Filipinuose.

Jis pranešė, kad vyriausybė siekia suimti šios sukilėlių grupuotės pirmininką Hashimą Salamatą (Hašimą Salamatą), jos atstovą spaudai Eidą Kabalu (Eidą Kabalu), taip pat jos politinį bei karinį vadovus Ghazali Jaafarą (Ghazalį Džafarą) ir Al Hają Muradą (Hadžą Muradą).

Tačiau MIIF pakartojo, jog nėra susijusi su Davao įvykdytu išpuoliu. MIIF yra didžiausia iš keturių grupuočių, kovojančių už islamo valstybės įsteigimą Romos katalikų dominuojamų Filipinų pietinėje dalyje.

"Vyriausybei pavyko rasti sąsajų tarp šio sprogdinimo ir MIIF. Duotas įsakymas suimti juos visus - Salamatą, Jaafarą, Muradą ir Kabalu", - sakė R.Duterte.

Kol kas neaišku, ar pavyks surasti šiuos sukilėlių lyderius ir kaip jų areštas atsilieps su pertrūkiais vykstančioms vyriausybės taikos deryboms su MIIF.