Pirmoji vieta Ciūrichui buvo paskirta remiantis 39 kriterijais - pradedant politiniais, socialiniais bei ekonominiais ir baigiant miesto transporto sistema, gyventojų sveikata bei švietimu.

Ciūrichas, kurį supa nuostabūs peizažai, pirmąją vietą kompanijos "Mercer Human Resource Consulting" užsakomame sąraše buvo gavęs ir pernai.

Penktąja vieta dalijasi Oklendas, Kopenhaga, Frankfurtas, Miunchenas ir kitas Šveicarijos miestas - Bernas.

Tarp kalnų bei Ramiojo vandenyno įsikūręs Vankuveris ir senos istorijos Viena dalijasi antrąja vieta, o po jų yra Ženeva ir Sidnėjus.

Irako sostinė Bagdadas, kurio gyventojai rengiasi galimam karui su Jungtinėmis Valstijomis, 215 miestų sąraše atsidūrė 213-ojoje vietoje.

Tuo tarpu pati blogiausia gyvenimo kokybė yra Kongo Brazavilyje ir Centrinės Afrikos Respublikos Bangyje.

Tarp Jungtinių Valstijų miestų geriausia gyvenimo kokybe gali girtis San Franciskas, kuris iš 18 sąrašo vietos šiemet nukrito į 20-ąją.

Tyrimas 2002 metų rugsėjo-lapkričio mėnesiais buvo atliktas atskaitos tašku pasirinkus Niujorką, kuriam skirta 100 taškų. Šiemetiniame sąraše Niujorkas yra 44 vietoje.

Ciūrichui atiteko 106,5 taško, o paskutinėje vietoje atsidūrusiam Brazaviliui - 28,5 taško.

10-ojoje sąrašo vietoje yra Amsterdamas, 26-ojoje - Tokijas, 39-ojoje - Londonas, 53-iojoje - Los Andželas, o 66-ojoje - Roma.