"Žemė reiškia sodą ar žalią lauką - feng šui darnos, atsipalaidavimo ir atsigavimo simbolį", - sakė feng šui ekspertas iš Honkongo Raymondas Lo.

Kinų būrėjai aiškinasi, kaip kinta penkių elementų - aukso, medžio, vandens, ugnies ir žemės, kurie, jų teigimu, yra Visatos pagrindas, - pusiausvyra. Konkretaus žmogaus elementą galima nustatyti pagal tikslų jo gimimo laiką.

Kiekvienas tų penkių elementų dar skirstomas į dalis pagal in ir jang - dvi viena kitą papildančias kokybes, kurios simbolizuoja atitinkamai pasyvųjį ir aktyvųjį gamtos aspektus.

Taip jau sutapo, sakė R.Lo, kad 2009-aisiais nemažai lyderių bus siejami su "in žeme". Tarp jų esąs JAV išrinktasis prezidentas Barackas Obama, taip pat - Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy.

"In žemei priklausantys žmonės dažniau būna žavingesni ir dosnesni. Jiems labiau patinka taika, o ne karas. Paprastai būtent jie prisideda prie mokslo ir žmonijos) klestėjimo)", - teigia R.Lo.

Tarp pavyzdžių jis nurodo Leonardo da Vinci, Charlesą Darwiną, Abrahamą Lincolną ir Sigmundą Freudą.

Tačiau R.Lo nesitiki, kad B.Obama ar kokios kitos valstybės lyderis 2009 metais galės pakeisti pasaulio ekonomikos padėtį, nes ugnies elemento, kuris reiškia finansine veiklą motyvuojančią jėgą, kitais metais beveik visą laiką trūks.

"Tai metai Obamai padėti pamatus savo administracijai, o ne kam nors pasiekti. Finansų rinkos pirmuosius porą mėnesių truputį pakils, bet tai bus trumpalaikis reiškinys. Investuotojai galiausiai turės nusivilti", - sakė jis.

Šios prognozės panašios į tas, kurias pateikia daugelis finansų analitikų.

Tuo tarpu N.Sarkozy administracija bus stabilesnė nei 2008-aisiais, nes vandens elemento poveikis 2009 metais susilpnės, mano R.Lo. "2008-aisiais buvo daug vandens, o tai nėra gerai jin žemės lyderiui, nes jis užtvindo žemę", - sako jis.

Kinų kalendoriuje yra 60 metų ciklai - tai reiškia, kad ateinančiais pasaulyje bus įvykių, panašių į tuos, kurie buvo prieš 60 metų.

1949-aisiais komunistų lyderis Mao Zedongas įsteigė Kinijos Liaudies Respubliką. Pasak R.Lo, 2009-aisiais taip pat galime pamatyti, kaip atsiranda nauja pasaulio tvarka.

Kitais metais seksis tų profesijų atstovai ir gerai klosis tie įvykiai, kuriuos galima susieti su medžiu, nes šis elementas stiprybės semiasi iš žemės.

R.Lo taip pat pranašauja, kad buvęs JAV viceprezidentas Alas Gore'as, kuris dabar yra aplinkosaugos aktyvistas, padarys didelę kovos su pasauliniu atšilimu pažangą.

Kiti metai taip pat bus geri žmonėms, kurių profesija susijusi su medžiu, popieriumi ir energija, įskaitant madą, žiniasklaidą, pramogų industriją, naftą ir keliones lėktuvu, teigia feng šiu žinovas.

Kita feng šui meistrė ir įžymybių astrologė Mak Ling-ling sakė, kad finansų rinkos kitais metais bus labai ramios, o ekonominės problemos bus ypač didelės Vakaruose.

"Verslui bus dar blogiau nei yra dabar. Socialinė tvarka pairs, didės sukčiavimo atvejų", - sakė ji, bet pridūrė, kad 2009-iesiems pasibaigus situacija pagerės.

Nors daugelis turtingiausių ir įtakingiausių Honkongo verslininkų toliau kentės nuo dabartinių finansinių problemų, kai kurie dabar dėmesio neatkreipiantys asmenys sugebės išnaudoti progą pasipelnyti iš šios krizės - savo drąsa ir originaliomis idėjomis, sako Mak Ling-ling.

Ji paragino Honkongo vyriausybę pernelyg nesikliauti Pekinu ir sakė, kad Kinija kitais metais turės savų problemų.

"Manau, Honkongui būtų neišmintinga toliau tikėtis, kad jis gali amžinai kliautis turistais iš pagrindinės Kinijos teritorijos dalies savo vidaus ekonomikai skatinti", - sakė ji.